• DOLAR 32.564
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2426.092
  • ...
Diyarbakır mitinginde kanlı eylem yapacaktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Diyarbakır’da 6 Haziran’da yapacağı miting sırasında kanlı eylem yapma hazırlığı içerisinde oldukları tespit edilen 18 kişi gözaltına alındı. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından dün sabah saatlerinde İstanbul ve İzmir’de yapılan operasyonlarda gözaltına alınanların MHP üyesi oldukları öğrenildi. Şüphelilere yönelik yapılan teknik takip sırasında dinlemeye takılan telefon görüşmelerinde saldırının hedefinin MHP’nin kaset skandallarının ardından uğradığı itibar kaybını düzeltmek olduğu iddia edildi.

Şüphelilerden MHP İstanbul eski il delegesi Murat A. ile MHP Maltepe eski İlçe Başkanı Hakan U. arasında bu konu ile ilgili görüşmeler yapıldığı öne sürüldü. Telefon konuşmaları sırasında Hakan U.’nun “Bu tamamen ölüm kalım mitingi, ya orası, ya MHP baraja takılacak ya çıkacak.

Orada Kan dökülürse barajı geçeriz. Hakan U.’ konuşmasını “Dağ taş PKK. Bir tane deliye verseler, tinerciye deselerki ‘al sana bir Uzi dııırrrrrrt şöyle bir gelişi güzel ateş et’ bitti gitti” şeklinde sürdürüyor.

8 kişi ölürse MHP yüzde 25 ile gelir

Konuşma sırasında MHP İstanbul eski il delegesi Murat A.’nın “Allah muhafaza bir de genel başkana falan sıksalar Türkiye karışır” dediği öğrenildi. Bunun üzerine Hakan U’nun “Geçmiş olsun yani. Yok yok genel başkana etten duvar yaparlar. Halkın içine gelişi güzel sıksalar sekiz on tane yüz tane böyle. Bitti tamam geçmiş olsun ya, 3 ölü 5 yaralı 8 ölü falan filan.

Oldu mu oradan MHP yüzde 25 ile gelir yani” dediği iddia edildi. Dinlemeler sırasında şüphelilerin Diyarbakır’a tam techizatla gitmeyi planladığı, uçakla gidecekleri için x-ray cihazından geçemeyeceklerini düşünerek, kendi ifadeleri ile “kıyametin kopacağı” mitinge götüreceklerini Diyarbakır’dan almaya karar verdikleri belirlendi. Gözaltındaki isimlerden İstanbul Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Murat K. ile

Tuzla MHP ilçe Yönetim Kurulu üyesi

Alper K. ile yaptığı konuşmada “Mitinge bıçak götürmenin iyi olacağı ancak havalimanındaki x-Ray kontrolünde yakalanacağını, bıçakların Diyarbakır’dan alınabileceğini” söylediği iddia edildi. Gözaltına alınanlar arasında bulunan MHP Küçükçekmece İlçe Yönetim Kurulu üyesi Erkan K.’nın, ülkü ocakları içinde bir dönem bulunan Alişan Ö.’ye”Diyarbakır’daki mitinge dolu geliriz.” dediği de iddialar arasında.

Kaynak: star

Bu haberler de ilginizi çekebilir