• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
ABD, İşgalci Siyoniste Desteğini Yeniledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kudüs`te düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan İsrail Başbakanı Netanyahu, "İsrail`e saldıran örgütlerin sivilleri hedeflediğini, hiçbir ülkenin de buna tolerans göstermeyeceğini" söyledi. Mevcut krize diplomatik bir çözüm bulunmasını tercih edeceklerini söyleyen Netanyahu, İsrail`in kendisini savunmak için gerekeni yapmasının anlayışla karşılanması gerektiğini savunarak, ABD`nin kendilerine verdiği destekten dolayı memnun olduklarını belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Clinton ise, ABD Başkanı Obama`nın, İsrail`in kendisini savunma hakkını desteklediğini ifade ederek, Gazze`den, İsrail`in şehirlerine yapılan füze saldırılarının sona ermesi gerektiğini söyledi. Mısır`ın, İsrail ile Gazze arasında ateşkes yapılması ve bölgedeki istikrarın sağlanmasında önemli bir rolü olduğunu belirten Clinton, ziyaret edeceği Kahire`de de aynı mesajı vereceğini kaydetti.

Clinton, ABD Başkanı Barack Obama`nın, İsrail`in Demir Kubbe füze savunma sisteminin Hamas roketlerine karşı başarıyla işlemesinden memnun olduğunu da söyledi. Dışişleri Bakanı Clinton, ABD`nin, İsrail halkının güvenliği ve Gazze ile yaşanan krizin çözümü için, bölgedeki bütün ortaklarıyla çalışma yürüteceğini belirtti. (İHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir