• DOLAR 32.588
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2499.39
  • ...
Rusya Müftüsü, Rusya`nın İslam`a Karşı Tutumu Reddetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber-Dış Haberler Servisi-Riyad Makaev

İstanbul -  Rusya Müftüler Konseyi (SMR) Başkanı Şeyh  Ravil Gainutdin şöyle dedi, "Ne yazık ki, bizler bugünlerde Rusya`nın Müslümanların bir numaralı düşmanı haline geldiğini ifade eden açıklamaları duyuyoruz". Rusya Müftüler Konseyi (SMR) Başkanı Şeyh Ravil Gainutdin`e göre, ülkenin en üst düzey liderleri defalarca Rusya`da milyonlarca İslam inancı taşıyan vatandaşların İslam dünyasının bir parçası olduğunu ifade etmişlerdir.

Ravil Gainutdin, "Bu sözcüklerin düzenlemesinin nedeni son 20 yılda ülkemizde gözlenen İslam`ın derin ve büyük ölçekli rönesanstır. Rusya`da Müslüman örgütler, Devletin din eğitime ve İslami finans projelerine verdiği desteğini, algılıyor”, dedi.
Rusya`da her yıl onlarca cami, medrese ve İslam kültür merkezleri açıldığını söyleyen müftü, "İlk post-Sovyet ülkelerinde pasoport için başörtüsüyle fotoğraf hakkı tanıyan ülke Rusya olmuştur” dedi.

Gainutdin, "Avrupa`da din özgürlüğünün yavaş yavaş çöküşü yaşanırken, Rusya aksine, inananların hakları ve duyguların korunması için başarılı adımlar atıyor" diye ekledi.

Rusya Müftüler Konseyi (SMR) Başkanı Şeyh Ravil Gainutdin`in böyle bir Rusya avukatlığını yaptırmnın neden ise ünlü İslam Alimi Yusuf Kardavi`nin Cuma hutbesinde Rusya hakkında yaptığı açıklaması oldu. Şeyh Yusuf Kardavi şöyle demişti: "Türkiye, suriye`de zalim ve katilleri destekleyen Rusya`ya karşı duruyor. Uçaklarını indiriyor ve silah olup olmadığına bakıyor. Arap ve İslam dünyasının Rusya`ya karşı ambargo uygulaması lazım. Onlar BM`de Suriye`nin yanında yer aldılar. Rus Uçaklarıyla halkı bombalıyorlar. Neden engellenmiyor. Ruslar ve İranlılar hem silahlarını hem de askerlerini göndererek Suriye halkı ile savaşıyorlar. Moskova İslam düşmanıdır, İran Arapların düşmanıdır. Onların silahıyla 30 binin üzerinde Suriyeli öldü."
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir