• DOLAR 32.524
  • EURO 34.628
  • ALTIN 2486.654
  • ...
2 Gün İçersinde Sadece  30 Dakika Su Veriliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman`ın Hasankeyf ilçesine bağlı, yaklaşık bin 200 yıl önce kurulan ve 150 haneden oluşan Uzundere (Vezriné) köyü sakinleri, yaşadıkları su sorununu yüzünden köylerini terk ettiklerini vurguladı.

 

Hasankeyf`e bağlı yaklaşık bin 200 yıl önce kurulan 150 haneden oluşan Uzundere (Vezriné) köyü sakinleri, köyde su sorunu yaşadıklarından dolayı 150 hanelik köylerinin 30 haneye düştüğüğü belirttiler. Köylüler, hayvanlarını otlatamadıklarını ve geçim kaynakları olan tarlalarını sulayamadıklarını belirterek, köylerinin verimsizleşmesinden dolayı geçimlerini yapmak için şehirlere göç ettiklerini kaydettiler.

 

Su sorunları nedeniyle hayvanlarını besleyemediklerini ve tarlalarını sulayamadıklarını belirten köylüler, \"Su sorunumuz vardır ve bu yüzden ne hayvanlarımızı besleyebiliyoruz, ne de tarlalarımızı sulayabiliyoruz. O yüzden köy 150 haneden 30 hane kalmış. Geçimsizlik ve su yüzünden köylüler buraları terk etmiş. Bahçelerimizi sulayamadığımızdan dolayı kurumuş durumdadır. Köyü terk edenler köye gelmek istiyor; ama sorunlar yüzünden gelemiyor\" dediler.

 

Tarlalarını sulayamadıklarını ifade eden köylüler 2 günde sularının sadece yarım saat akıtıldığını dile getirerek, \"Su sorunu yüzünden köyde sadece 30 hane kalmış. Bizlerde aynı duruma düşmek istemiyoruz ve köyümüzü terk etmek istemiyoruz ama mecbur kalırsak bizlerde buralardan gideceğiz. Yaşam koşullarımız azalmış durumda ve su olmadan ne bir yaşam sürdürülebilir, ne de geçim kaynağımız olan tarlalarımızı sulayabiliriz. Bu sorunlar devam ederse köyde kalan kişilerde buraları terk edecek ve yetkililerden bu sorunlarımızın bir an önce hal olmasını istiyoruz\" şeklinde konuştular.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir