• DOLAR 32.342
  • EURO 35.146
  • ALTIN 2311.305
  • ...
SON DAKİKA
 Ateşkes Bugüne Kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsrail ile Hamas arasında ateşkes ilanının bugün gerçekleşmesi bekleniyor. Hamas yetkililerinden İzzet el-Rişk, akşam saatlerinde bir açıklama yaparak, "İsrail, tekliflerimize henüz cevap vermedi.Yarına kadar beklememiz gerekiyor" dedi.

Gün boyunca bölgede yoğun diplomasi trafiği yaşandı. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle İsrail tarafında; Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Arap Birliği ülkelerinden mevkidaşlarıyla Gazze`de temaslarda bulundu.

Bu arada, Mısır`da kapalı kapılar ardında ateşkes görüşmeleri yürütüldü.

Önce Hamas ve İslami Cihad ateşkes konusunda anlaştı. Hamas`ın Mısır`ın başkenti Kahire`deki sözcüsü Ayman Taha, Gazze`de ateşkesin bu geceden itibaren yürürlüğe gireceğini söyledi.

İsrail tarafından ise anlaşmanın nihai şekline kavuşmadığı, görüşmelerin sürdüğü açıklaması geldi.Mısırlı bir yetkili de görüşmelerin tamamlanmadığını kaydetti.
Daha sonra Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu: "Ateskes anlaşması sağlandı bu gece yarısı yürürlüğe girecek" açıklamasında bulundu.

Ancak gece yarısına yaklaşılırken Hamas`ın yetkililerinden İzzet el-Rişk "İsrail, önerilerimize henüz yanıt vermedi. Ateşkes için yarına kadar beklemek zorundayız" dedi.

HAMAS, BBC`YE AÇIKLAMIŞTI

Mısır`ın başkenti Kahire`deki Hamas sözcüsü Ayman Taha, BBC`ye yaptığı açıklamada, Gazze`de ateşkesin dün akşam saat 21.00`de ilan edilip, bu geceden itibaren yürürlüğe gireceğini bildirmişti. İsrail tarafından ateşkese cevap verilmemesi üzerine, ateşkesin bir sonraki tarihe kaldığı duyruldu.

Mısır, Hamas ve Davutoğlu`nun açıklamalarından sonra İsrail hükümet sözcüsü Mark Regev basına yaptığı açıklamada, ateşkes anlaşmasının henüz sonuçlanmadığını ifade etti.

LİDERLERE SUİKAST YAPILMASIN KOŞULU

Hamas ve İslami Cihad Hareketleri, Mısır heyetinin arabuluculuğu ile yaptığı ateşkeste, her iki siyasal hareket de ateşkes şartı olarak "İsrail`in Filistinli liderlere suikast yapmaması ve Gazze`ye yönelik hava, kara ve denizden saldırılara son vermesi, ambargonun kaldırılması" öne sürüldü.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir