• DOLAR 32.322
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2300.938
  • ...
Kur`an Kurslarında Büyük Rekor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yenilenen Kur`an Kursları yönergesi doğrultusunda taşrada eğitim çalışmaları yoğunluk kazanırken Seyhan İlçe Müftülüğü Kur`an Kurslarında büyük atılım sergiledi.

Kuran kursları hakkında açıklama yapan Seyhan Müftüsü Halil Uzun "Hamd olsun 2012 yılında 42 adet yeni Kur`an Kursu açarak Kur`an Kurslarımızın sayısını 81`e yükselttik. Şuan itibariyle 231 adet Temel Eğitim sınıflarımız 90 adet ihtiyaca dayalı ek sınıflarımız olmak üzere toplam Seyhan Müftülüğümüze bağlı 321 adet Kur`an Kursu sınıflarımız mevcut olup 6 bin 917 öğrencimize ders vermekteyiz. 2010 yılında 930 olan öğrenci sayımız bu şekilde Rabbime şükürler olsun rekora ulaşmıştır. Biz bunu da yeterli görmüyoruz. Hedefimiz Seyhan`da Kur`an bilmeyen Allah ile konuşamayan hiç kimse kalmasın. Çünkü bizi biz yapan özümüzü ve sözümüzü bize hatırlatan Hz. Kuran`dır" dedi.

Haydin Kur`an Kurslarına
"Müminleri kardeş ilan eden, paylaşmayı öğreten, hak ve hakikati gösteren, herkesin eşit olduğunu üstünlüğün yalnızca takvada olduğunu renk, dil, cins, rütbe, makamların önemli olmadığını hatırlatan Hz. Kuran`dır" diyen Uzun, "Şimdiye kadar duvarlara astığınız, kılıflara sakladığımız, dolaplara hapsederek o yüce Kur`ana yaptığımız azaba son vermenin zamanı hala gelmedi mi? Haydin duvarlardan indirerek kılıflardan çıkararak dolaplardan alarak Kur`an Kurslarımıza koşalım. Gün kendi kitabını okuma günüdür" diye konuştu.

Her Gün Kur`an Hizmetinde Olduğumuzu Duyuruyoruz
Uzun, "Gün Kur`an`da hayat bulma günüdür. İşte bu doğrultuda bizler Müftülüğümüzün tüm personeli olarak Camilerimizin, Kur`an Kurslarımızın kapılarını ve gönül sarayımızı sizlere açtık. Cumartesi - Pazar dâhil her gün 07-23 arası Kur`an hizmetinde olduğumuzu duyuruyoruz. Çünkü Kur`an`a hizmet bizim için şeref ve ibadettir. Bu hizmetlerin yürütülmesinde gece gündüz demeden büyük gayretler gösteren fedakâr ve cefakâr din gönüllüsü bay ve bayan personelime, kardeşlerime, Seyhanlılara ve Adanalılara yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

Öte yandan; Hac dönüşü göreve dönen Müftü Uzun, Temel Eğitimin ikinci döneminin başlamasına az bir zaman kala bay ve bayan Kur`an Kursu öğreticileriyle seminer ve motivasyon toplantıları yapmaya başladı.
(Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir