• DOLAR 32.33
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2307.15
  • ...
Gülen`den Müslümanlara Dua Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fethullah Gülen, Filistin ve Suriye`deki problemin çözümü için herkesi içten dua etmeye çağırdı. Gülen, "Sürekli duaya kilitlenip Cenab-ı Hakk`a tazarru ve niyazda bulunmak lazım. Arkadaşlarımız her gece kalksınlar, teheccüd kılsınlar. " diye konuştu.

Fethullah Gülen, ikindi namazı sonrası yaşanan bir diyalog üzerine dua ile ilgili üzerinde uzun uzun düşünülmesi gereken önemli ifadelerde bulundu.

Gülen, islam dünyasının bağrında kanayan yara olan Filistin ve Suriye `de yaşananlarla ilgili, problemin nasıl çözülebileceği ve nasıl davranılması gerektiğiyle ilgili tespitlerde bulundu.

İşte Herkul.org`da "Suriye ve Filistin`deki Acıların Bitmesi İçin Çalınması Gereken Kapı" başlığıyla paylaşılan yazı ve Hocaefendi`nin sohbetinden bir bölüm:

"ŞUURLU DUAYA İHTİYAÇ VAR"

Bu cümleyi girizgah yapan muhterem Hocamız sözü duadaki üsluba ve şuurlu yakarışa getirdi ve gerçekten her mü`minin duyup dinlemesi ve üzerinde uzun uzun düşünmesi gereken sözler söyledi.

M. Fethullah Gülen Hocaefendi, sözlerinin sonunda dünden bugüne kanayan ve halihazırda canlarımızı iyice yakan yaralarımıza da işaret etti: “İslam dünyası adına buna (içten yakarışa ve şuurlu duaya) çok ihtiyaç var. Suriye`deki problemi çözemezsiniz siz.. Filistin`deki problemi çözemezsiniz, Allah`ın inayeti olmazsa. Bu açıdan da sürekli duaya kilitlenip Cenab-ı Hakk`a tazarru ve niyazda bulunmak lazım. Arkadaşlarımız her gece kalksınlar, teheccüd kılsınlar. Alsınlar ellerine bir dua mecmuası.. el-Kulubu`d-Daria`yı mı alırlar, kendilerinin okudukları bir duayı mı alırlar.. başlarını yere koysunlar... Çocuğu kuyuya düşmüş bir insanın kuyunun başında sızlaması gibi.. doğum esnasında hanımının iniltileri karşısında ona dua eden bir insanın kelimeleri şuurla söyleyişindeki edayla bir dua.. bir tazarru.. bir niyaz!..”

herkul.org

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir