• DOLAR 32.603
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2492.019
  • ...
Başka Ülkelerin de Uydusunu Yapacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Tükiye`nin çok yakında sadece kendi uydusunu değil, başka ülkelerin de uydularını yapan ve fırlatan bir ülke haline geleceğini söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda, kendi bakanlığına ait 2013 yılı bütçe görüşmelerinde konuştu.

Uydu çalışmalarında önemli başarıların elde edildiğini belirten Ergün, ``Türkiye sadece kendi uydusunu yapan değil, başkalarının uydularını da yapan, tasarlayan ve bunları fırlatabilen bir ülke haline gelmek üzeredir`` şeklinde konuştu.

Ekonomiye de değinen Nihat Ergün, ``2012`de büyüme hızımızı planlı bir şekilde düşürmüş olmamıza rağmen yine de Avrupa`nın en hızlı büyüyen ekonomilerinden birisi olacağız`` dedi.

Ergün, TÜBİTAK`ta, bir güvenlik enstitüsü kurulduğunu ve burada 150-200 siber güvenlik uzmanının yetiştiğini de belirtti.

Türkiye`de bilim yapanlara daha iyi maaşlar verilmesi gerektiğini söyleyen Nihat Ergün, "İster temel bilimlerde, ister diğer alanlarda araştırmacılığı geliştireceksek, bizim araştırmacı arkadaşlarımıza bu imkanları daha fazla sunabilmemiz gerekir. Bunun düzeltilmesi adına da elimden gelen gayreti göstereceğim.`` dedi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir