• DOLAR 32.515
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2435.047
  • ...
Sınır Kapılarında Geçişler Durdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı`nın sınır kapılarındaki sistem altyapı çalışmaları nedeniyle sınır kapılarında 7 saat süreyle araç geçişi sağlanamadı.

Günler öncesinden Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü`nce de sınır kapılarındaki sistem altyapı çalışmalarının olacağının duyurulmasına rağmen, ihracat yüklerini yurtdışına götürmek isteyen sürücülerin araçlarıyla sınır kapılarına gelmesi nedeniyle tır kuyrukları oluştu.

Sistem altyapı çalışmaları nedeniyle Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü`ne bağlı Kapıkule, Pazarkule, İpsala, Hamzabeyli, Dereköy ve Uzunköprü gümrük sahalarından dün akşam saat 23.00 itibariyle araç giriş ve çıkışı durdu.

Bu sabah saat 06.00`ya kadar sürecek çalışmalar nedeniyle sınır kapılarından 7 saat araç giriş ve çıkışı yapılamadı.

Sistem çalışmaları nedeniyle Kapıkule Sınır Kapısı`ndan yurtdışına çıkış yapmak üzere gelen yaklaşık 240 tır da yaklaşık 6 kilometrelik kuyruk oluşturdu.

Tır sürücüleri saatlerdir beklediklerini belirterek, sistem bakım çalışması sonrası bu kuyruklarla karşılaşmamayı umut ettiklerini söyledi. Bazı sürücüler de araçlarını park alanlarında bırakarak, sınırı yaya olarak geçti.

Pasaport kontrolünün ardından Bulgaristan tarafına yürüyerek geçenler arasında bulunan Serdar Çakıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, uzun süre beklememek için yurtdışına yürüyerek çıktığını belirtti.

Sistemlerin kapanmasına dakikalar kala sınır kapısına ulaşan bir otobüs firmasının şoförü Şenol Göçmen de Sofya`ya 30 yolcusuyla İstanbul`dan hareket ettiğini ancak sınırdan geçişi, sistemler kapanmadan bir dakika önce kaçırdığını söyledi.

Göçmen, sabah 05.00`te Sofya`ya varmak için yola çıktıklarını ancak zorunlu rötar nedeniyle öğlen saatlerinde varabileceklerini kaydetti. Otobüs yolcularının bazıları uyumayı, bazıları da sınır kapısındaki restoranlarda vakit geçirmeyi tercih etti.

Geçişler, bu sabah saat 06.00`da yeniden başladı.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir