• DOLAR 32.589
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2506.106
  • ...
Çınar Şefkat Der: `Siyonist israil`i Lanetliyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Çınar`da faaliyette bulunan Çınar Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Çınar Şefkat Der), katil İsrail rejiminin Gazze`de gerçekleştirdiği vahşi katliamlar dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı.
 
Siyonist İsrail rejiminin caniliğini bir kez daha göstererek, masum Müslüman Gazze halkına yönelik katliamlarına bir yenisini daha eklediği ifade edilen açıklamada, "İsrail, hiçbir kural tanımadan ve hedef gözetmeden yaptığı hava saldırılarında, içlerinde 11 aylık bebeğinde bulunduğu günahsız insanların üzerine füze ve roketler yağdırıp, vahşi bir şekilde katliam yapma alçaklığında bulunmuştur. Bilindiği gibi daha önce de Gazze`ye yaptığı saldırılarda, çoğu sivil yüzlerce Filistinliyi katletmiş, Gazze`yi bir harabeye dönüştürmüştü. Daha önceki saldırıların yaralarını saramayan ve boykot altında her türlü yokluğa mahkum edilen Gazze`ye, katil İsrail rejimi, tekrar kapsamlı bir saldırıyı başlatmanın işaretini bu saldırıyla vermektedir" denildi.
 
Siyonistlerin batılı devletlerden aldığı destekle şımardığı ve vahşi bir şekilde katliamlara giriştiği ifade edilen açıklamada, başta ABD olmak üzere diğer batılı devletlerin de bu katliamlarda sorumlulukları olduğu belirtildi.
 
İslam ülkelerindeki rejimlerin halen batılı emperyalistlere müttefik ve bağımlı olmaları, verdikleri tepkilerin sembolik olmaktan öteye geçememesine ve etkisiz kalmasına sebep olduğu ifade edilen açıklamada, bunu bilen İsrail`in İslam ülkelerinin tepkilerini dikkate almadığını ve kendi bildiğini okuduğu vurgulandı.
 
Siyonistlerin anladıkları tek dilin, onların anladıkları dilden, yani fiili karşılıkla, şiddetle cevap vermek olduğu belirtilen açıklamada, İslam ülkelerindeki hükümetlerin harekete geçerek, etkili yaptırımlar uygulaması istendi.
 
İslam ülkelerinin sadece kınamalarla olayı geçiştirmemesi, İsrail`e küstahça her türlü desteği veren ABD ve diğer batılı devletlerle ilişkileri gözden geçirip gerekli adımların acilen atılmasının istendiği açıklamada, bu ülkelerin, katliamlara seyirci kalıp gerekli adımları atmadıkları takdirde bu suçun ortağı olacakları ve bir gün bu hesabın kendilerinden sorulacağı uyarısı yapıldı.
 
Açıklamada son olarak, "Her türlü vahşiliğe başvurarak çoluk çocuk, kadın ihtiyar demeden katliamlara girişen, insanların evlerini başına yıkan katil İsrail ve onun baş destekçisi ABD`yi şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz" denildi. (M. Ata Güler - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir