• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`israil`in Saldırısı Seçim Kampanyası`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Avrupa Dış İlişkiler Konseyi Ortadoğu ve Kuzey Afrika Direktörü Daniel Levy, İsrail`in Gazze`ye şimdi saldırmasının manidar olduğunu ve İsrail`in bir kaç günlüğüne Filistinlileri kalbinden vurmak istediğini kaydederek, ``Saldırılar uzun sürmeyecektir, çünkü bölgenin güçlü ülkeleri Türkiye, Mısır ve Katar Filistin`e desteklerini açıkça gösterdi. Bu ayrıca seçim kampanyası olduğundan uzun sürmeyecektir`` diye konuştu.

``İsrail, değişime kafa tutuyor``

Levy, ``Saldırıların şimdi gerçekleştirilmesi Netanyahu`nun planının, hesabının bir parçası. Netanyahu bölgedeki değişime rağmen istediğini yapabileceğini göstermeye çalışıyor. `Ben bölge yönetimlerinin değişmesine ve yeni yönetimlerin Filistin`e destek vermelerine rağmen Gazze`ye saldıracak kadar `çılgınım`, istediği kadar Arap Uyanışı olsun, ben istediğim zaman istediğimi yaparım` mesajı veriyor.``

Levy, ``Bölgenin güçlü ülkeleri sadece Filistin`e desteğini gösteriyor, ancak İsrail üzerinde somut ve ya kuvvetli diplomatik yollarla bir yaptırım kurmuyor ya da ABD`yi İsrail`e silah verdiği için kınamıyor. Bu durumda İsrail saldırmaktan çekinmiyor`` diye konuştu.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir