• DOLAR 32.59
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2429.944
  • ...
Mustazaflar Cemiyeti Bingöl Şubesi, İsrail`i Kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL- Terör Devleti İsrail`in Filistin(Gazze)`e saldırısını sert bir dille kınayan Mustazaflar Cemiyeti Bingöl Şubesi, yaptığı yazılı açıklamada, saldırıda şehid olanların şehadetlerini tebrik etti. "İnna lillah we inna ileyhi raciun. (Biz Allah`tan geldik ve yine O`na dönücüleriz.)" ayeti kerimesiyle başlanan açıklamada "Yüce Rabbimizin Kitab-ı Mubininde kendilerine lanet ettiği melun kavim İsrail, adeti olduğu üzere kardeşlerimizi katletmeye ve soykırıma uğratmaya devam etmektedir. Bütün dünyanın gözleri önünde, en çağdaş silahlarla savunmasız - masum kadınları, erkekleri, çocukları ve yaşlıları hunharca şehid etmekte, insanlığın bağrına saplanan zehirli ok misali her gün ciğerimizi yakmaktadır. Siyonist işgal rejimin bu kabul edilemez katliamlarından dolayı kınıyor ve şiddetle lanetliyoruz. Mavi Marmara`nın kanı daha taze duruyorken, böylesi zalimane saldırılarda bulunması kabul edilemez bir insanlık suçudur ve tarihe kara bir leke olarak yazılan bu katliamlar hiçbir zaman unutulmayacaktır" denildi.
 
İsrail Bu Cesareti Ve Cüreti Nereden Alıyor Acaba?
İsrail`in azgınlığının sadece söz ve demeçler ile engellenemeyeceğinin vurgulandığı açıklamada, Müslüman ülkelerin yöneticilerinin bir araya gelerek, ciddi yaptırımlar için adımlar atması çağrısı yapıldı.
 
İsrail ile tüm alanlardaki ilişkilerin askıya alınmasının gerektiği kaydedilen açıklamada, "Şüphesiz Büyük Şeytan ABD ve Batı ülkelerinin desteğini aldıkları aşikârdır. Bunun yanında kimi İslam ülkeleri de direk olmasa da dolaylı olarak İsrail ile yapmış oldukları askeri, ticari ve siyasi ilişkilerini sürdürmeleri neticesinde İsrail azgınlığını devam ettirmektedir.
 
Yine Müslümanların içindeki mezhebi ve milliyetçi söylem vb. fitne tohumları ekmektedir. Tüm bunlar İsrail`i hırçınlaştırmakta, şımartmakta, sınır tanımaz vahşet ve hukuksuzlukları icra etmeye sürüklemektedir. İsrail`in bu azgınlığı sadece söz ve demeçler ile engellenmez. İslam ülkeleri yöneticileri bir araya gelmeli, ciddi yaptırımlar için adımlar atmalıdırlar. Yine İsrail ile tüm alanlarda ki ilişkilerini askıya almalıdırlar. Ayrıca İslam ülkeleri yöneticileri Müslümanlar arasındaki ihtilafları asgari düzeye çekmek için işbirliğine gitmelidirler. Biz biliyoruz ki Müslümanlar arasındaki ihtilafları körükleyen, İsrail ta kendisidir. Müslümanlar tek yürek tek ümmet olma bilincini yaşatmalıdırlar. Müslümanları bugünkü dağınıklığı şüphesiz İsral`in iştahını kabarmakta ve vahşetlerine her gün yenilerini eklemektedir. Şehitlerimizin şahadetlerini tebrik ediyoruz, İsrail ve müttefiklerinin akan bu kanlarda boğulmalarını ve Müslümanların birlikteliğine vesile olmasını temenni ediyoruz" ifadelerine yer verildi.
(Furkan Bingöl-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir