• DOLAR 32.527
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.374
  • ...
İHH Vanlı Yetimlere Sahip Çıkıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Konuyla ilgili olarak İlke Haber Ajansı`na bilgi veren İHH Van Konteynırkent Müdürü Hakan Kahraman, özellikle geçen yıl yaşanan depremlerden sonra hem konteynır kentlerinde hem de kentin çeşitli mahallelerinde bulunan yaklaşık 480 yetim aileye düzenli olarak yardım ulaştırdıklarını söyledi.

 

\"Yetim Aileler Yalnız Bırakılmıyor\"
Van genelinde 480 yetim aileye düzenli olarak yardım ulaştırdıklarını aktaran Kahraman, yaklaşık 500 yetim çocuğa da aylık düzenli olarak burs verdiklerini aktardı.

 

Van`da sponsor aile yöntemiyle bu ailelere ulaştıklarını belirten Kahraman sözlerini şöyle sürdürdü: \"Bu ailelerimizin çoğuna yetim aile sponsorlarıyla destek sağlanmakta ve bu ailelerimizin düzenli aylık gıdaları ve giyimleri verilmektedir Ayrıca bu yetim ailelerimizi sürekli ziyaret ederek bunların yalnız olmadıklarını kendilerine hissettirmeye çalışıyoruz.\" dedi.

 

\"Bu Yetim Ailelerimizin Gidecek Bir Yerleri Yok\"
Deprem sürecinde kurulan İHH konteynırkentinde de yetim ailelerin barındığına dikkat çeken Kahraman, \"Burada barınan yetim ailelerimiz genelde depremlerde kiracı olarak kaldıkları evlerinin yıkılması ya da hasar alması sonucu ortada kalmış gidecek bir yerleri olmayan ailelerimizdir bizler de bunların tespitlerini yaptıktan sonra buraya yerleştirdik. Şu an konteynır kentimizde yaklaşık 35 yetim ailemiz barınmaktadır. Yine bu ailelerimizin düzenli gıda giyecek ve kimi ailelerin okul okuyan çocuklarına da sponsor ailelerimizin katkılarıyla burs veriyoruz\" dedi.

 

\"Yetim Aile Sponsorluğu Ayda 90 TL`dir\"
Yetim aile sponsorluğu hakkında bilgi veren Hakan Kahraman, \"Yetim aile sponsorluğu kişi başına aylık 90 TL`dir. Aylık 6 kişilik bir aile için 540 TL gibi bir para yapıyor. Deminde ifade ettiğim gibi bu ailelerimize pozitif ayrımcılık yaparak giyim, gıda ve barınma gibi temel ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Burada konteynır kentimizde kalan ailelerimizin hepsine konteynırları eşyalarıyla verdik yani boş konteynır vermedik.\" diye konuştu.

 

\"Yetimlere Uzanan Bir El de Siz Olabilirsiniz\"
Son olarak hayırsever vatandaşlara çağrıda bulunan Kahraman, \"Hayırsever halkımızdan şunu da talep ediyoruz. Özellikle maddi durumu iyi olan vatandaşlarımız bizlere ulaşabilir yetim ailelere uzanan bir el de onlar olabilirler yetim çocuklara ulaşıp sevindirebilirler. Ya da çalışmalarımıza gönüllü olarak katılmak isteyen arkadaşlarımız da bizlerle tanışabilir ve çalışmalarımıza katılabilirler\" dedi. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir