• DOLAR 32.518
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2491.73
  • ...
20 Kasım Filistin Halkıyla Dayanışma Günü İlan Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP- \"Filistin Halkıyla Dayanışma Günü\" Atatürk Bulvarı`ndaki DİSK Bölge Temsilciliği önündeki yapılan basın açıklamasıyla duyuruldu. Açıklamaya çok sayıda DİSK üyelerinin yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşu yetkilileri de katıldı.

Basın açıklamasını okuyan DİSK Bölge Temsilci Nihat Bencan, Katliamcı İsrail ordusunun Filistin`e ve Filistinlilere yönelik artırdığı saldırılar sonucu da onlarca insanın yaşamını kaybettiğini söyledi. Bencan, \"Aradan geçen on yıllara rağmen İsrail bölgedeki saldırgan ve insanlık dışı tavırlarına son vermediği gibi, ABD ve İsrail`deki seçimlere endeksli olarak da saldırılar sürekli artmıştır\" dedi.

Filistin halkının katliam ve tecrit edilmemeleriyle paramparça olduğunun altını çizen Bencan, \"Filistin`de acı hiç bitmedi. Afganistan ve Irak ABD işgalli, Glan tepeleri ise yıllardır İsrail Siyonizm`in işgali altında. Şimdi sırada Suriye var ve biliyoruz ki İran da hedef tahtasında...\" ifadelerine yer verildi.

İşgale Ortak Olmayın, Ticari İlişkinizi Kesin!
Bencan, \"Bugün Türkiye`de sormamız gereken önemli bir soru var. Filistin halkının dostları kimlerdir? Bugün hükümet kameralar karşısında İsrail`e karşı tavırlar sergilemekte adeta şov yapmaktadır. Ama bir yandan da ABD ve İsrail ile dostluğunu sürdürmektedir. Hükümet ABD ve İsrail`i savunmayı amaçlayan füze üslerine ev sahipliği yapmaktadır. İsrail`i koruma adına ülkemizi savaş hedefi haline getirmektedir\" dedi.

İsrail`le ticaret yapan Türkiyeli şirketlere de seslenen Bencan, \"İşgale daha fazla ortak olmayın!\" dedi.

Her Yer Filistin! Hepimiz Filistinliyiz!
Bencan, Filistin`le dayanışma günü çerçevesinde bugün (20 Kasım) DİSK üyelerinin çalıştığı bütün işyerlerinde Filistin`le dayanışma bildirilerinin okunacağını ve sendika binalarını Filistin bayraklarıyla donatacaklarını belirtti.

Basın açıklamasında, \"Her Yer Filistin, Hepimiz Filistinliyiz\", \"Kahrolsun Emperyalizm\" ve \"Yaşasın Özgür Filistin\" Dövizleri Filistin bayraklarıyla taşındı. (Şefik Mert-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir