• DOLAR 32.378
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2325.61
  • ...
3 Aylık Bebek Gözünden Ameliyat Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Yaklaşık 3 ay önce normal doğumu vakum ile gerçekleştiği için sağ kol ve her iki gözünden zarar gördüğü iddiası ile Hamza bebeğin babası Murat Erkek, İlke Haber Ajansına açıklamalarda bulunmuştu.

 

Bu üç aylık süre zarfında Hamza bebeğin her iki gözünde doğumdan dolayı meydana gelen zedelenmelerin daha da ilerleyerek bebeğin gözlerinin kör olduğu ve bu körlüğü gidermek için ise Adana`da özel bir hastanede ameliyat edildiği öğrenildi.

 

Hemşireler Hakaret Etti, Doktor Bağırdı
Doğumhaneye götürülürken hemşirelere, eşinin 41 hafta beş günlük hamile olduğunu ve şeker hastası olduğunu söylediğini ifade eden Murat Erkek, daha sonra bekleme salonunda beklemeye başladığını söyledi.

 

Murat Erkek, \"Bir müddet sonra danışmadaki telefon çaldı, hemşireler beni doğumhaneye çağırdılar. Ben de doğumhaneye gittim ve doğum halindeki eşimi gördüm. 2 kişi eşimin kolunu tutmuş, bir kişi eşimin ağzına peçete tıkamış, 3`er kişi de bacaklarını tutmuştu. Ben de ne oluyor dediğimde hemşireler `eşinin rezilliğine bak` dedi. Gördüğüm manzara gerçekten dehşet vericiydi. Eşim nefessiz kaldığı için çocuğun kalp atışları azalmıştı. Bu yüzden doktoru çağırdılar ve beni dışarıya çıkardılar. Doktor içeri girdikten sonra eşime bağırdığını işittim.\" dedi.

 

Sağ Kulağı Duymuyor ve Sağ Kolunu Oynatamıyor
Eşinin şeker hastası ve titrediği için sezaryen olmasını istedikleri, ancak doktorların normal doğumda ısrar ettiklerini belirten baba Murat Erkek, \"Bebek normal doğmayınca vakum ile çektiler. Tabi bu işlem sırasında bebeğin kafası ve sağ tarafı zedelendi. Bebeğin bazı sinir damarları da kopmuş, şuan bebeğin sağ kulağı duymuyor, sağ kolunu da oynatamıyor\" dedi.

 

Her İki Gözü de Zarar Görmüş
Baba Murat Erkek sözlerini şöyle sürdürdü: \"Biz çocuğumuzun sadece sağ kolu ve sağ kulağının zarar gördüğü düşünüyorduk. Fakat daha sonra gerek Devlet Hastanesi gerekse de özel hastanelerde yapılan tedaviler sonucunda 3 aylık Hamza bebeğin, her iki gözünün doğumda gördüğü baskıdan dolayı zarar gördüğü ve ilerleyerek göz körlüğüne yol açtığı rapor edildi.

 

Her İki Gözünden Ameliyat Olacak
Konulan teşhisten sonra 3 aylık çocuğum her iki gözünden de ameliyat olması gerekiyordu. Şuan en çok zarar gören sağ gözünü Adana`da özel bir hastanede ameliyat ettik. Sağ gözünün tedavisi sonlandıktan sonra da sol gözünü ameliyat edecekler. Eğer doktorlar doğum sonrasında bebeğim ile ilgilenmiş olsalardı belki bu durum gerçekleşmeyecekti. Ve bebeğimde bu yaşta ameliyatlara maruz kalmayacaktı.\"

 

Sorumlular Hakkında Dava Açacağım
3 aylık bebeğin bu duruma gelmesine sebep olanlar hakkında dava açmak için avukatlarla görüştüğünü ifade eden Murat Erkek, ikinci ameliyatın ardından gereken yerlere dava açacağını belirterek, \"Adaletin yerini bulmasını istiyorum\" dedi. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir