• DOLAR 32.525
  • EURO 34.746
  • ALTIN 2487.904
  • ...
SON DAKİKA
Adana Sodes Projelerinde Türkiye Birincisi Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında mali destek alan 44 proje için imza ve tanıtım töreni düzenlendi.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen törende konuşan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 2011 yılında Adana`nın Sodes programını en iyi uygulayan iller arasında birinci olduğunu belirtti.

44 Proje İle 117 Bin Vatanda Ulaşılması Planlanıyor
Programın, birlikte yaşam kültürünü geliştirmeye yönelik sosyal projelerin başlatılıp sonuçlandırılmasını amaçladığını söyleyen Coş, \"Toplumsal birliğimiz çeşitli baskılar altında. Sosyal devletin gereği olarak ilimizdeki tüm vatandaşlarımızın karşı karşıya kaldığı sorunların aşılabilmesi için hazırlanan projeler var. Bu dönem 44 proje hazırlandı. 44 proje ile 117 bin vatandaşımıza ulaşılması planlanıyor. Değişik yaş ve kesimlere hitap eden birbirinden değişik projeler. Amacımız hep beraber insanımızı çeşitli konularda bilgilendirmek, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek. Bu projelerin toplumun gelişmesine hizmet edeceğine inanıyorum\" dedi.

Vali Coş`un konuşmasının ardından projeler tanıtıldı ve Vali Coş ile ilgili kurum temsilcileri proje desteklerini imza altına aldı.

SODES Gençlik Merkezi Açılacak
Destek kapsamına alınan 44 projeden biri olan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan \"Büyükşehir Belediyesi SODES Gençlik Merkezi\" projesi ise Vali Coş ve Zihni Aldırmaz tarafından imza altına alındı.

Son iki yılda Büyükşehir Belediyesi 4 projesi ile Çukurova Kalkınma Ajansı`ndan 2 projesi ile de SODES`ten destek almayı başardı. Ayrıca yine Büyükşehir Belediyesi uygulamaya konulan 1 projede uygulama ortağı, 2 projede de iştirakçi olarak yer alıyor.

2012 yılında Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi projesine SODES desteği almayı başaran Büyükşehir Belediyesi`nin daha öncede \"Gelecek İçin Spor\" adlı projesine SODES destek sağlamıştı.

\"Engelliler için Engelsiz Yaşam Alanı\", \"Feke Atık su Arıtma Tesisi\", \"Adana`nın Renkleri\" ve \"Dört Mevsim Yüzüyorum\" adlı Büyükşehir Belediyesi projeri Çukurova Kalkınma Ajansından mali destek aldı.

Büyükşehir Belediyesi`nin ÇTK ve SODES`ten projeleri için aldığı desteğin miktarı ise toplamda 2 milyon 411 bin 397 TL`yi buldu. (Ayhan Kaya - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir