• DOLAR 32.377
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2325.606
  • ...
Tarsus Belediyesi`nin 2013 Bütçesi Belirlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Tarsus Belediye Meclisi gerçekleştirdiği Kasım ayı ikinci toplantısında, plan, bütçe ve kesin hesap komisyonlarından gelen 2013 mali yılı bütçesi 237.599.000 TL olarak belirlendi.

 

Onaylanan bu bütçeyle en iyi hizmeti vermeye çalışacaklarını belirten Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, \"Bütçenin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah güzel hizmetler yapacağız.\" dedi.

 

Toplantıda TBMM`den geçen büyükşehir yasasına da değinen Başkan Kocamaz, \"Yeni yasanın Türkiye genelinde birçok sıkıntısı olduğunu biliyoruz ama Tarsus açısından çok büyük sıkıntı ve radikal değişikliklere neden olacak bir yasa. Dolayısıyla daha önce sizlere bu yasayla ilgili endişelerimizi belirttiğimiz gibi mezarlık, mezbaha, otogar, ulaşım, su ve kanalizasyon, hal, on beş metreden geniş yollar, bakım depoları dahil iller bankası kaynaklı yüzde 40`ı yine imarla ilgili konularda büyükşehirden mutlaka onay alınması gibi bir çok sıkıntıyı beraberinde getiriyor. Ayrıca Tarsus`un 129 köyü var. Bu köylerin tamamı Tarsus`un Mahallesi haline dönüşüyor. Beldelerin tamamı kapanıyor beldelerdeki mahallelerde Tarsus`un Mahallesi haline geliyor. Bu finalistlikle ilgili netice Çarşamba günü açıklanacak ve bundan nasıl bir netice alacağımızı bilmiyoruz ama Tarsus için hayırlı bir netice alacağımızı düşünüyoruz. Böyle bir ortamda her şeye rağmen 54 vilayetten büyük, rüştünü ispat etmiş, il olmayı çoktan hak etmiş, geçmişi 10 bin öncesine dayanıyor. Sosyal, kültürel yönden birçok zenginlikleri olan böylesine önemli bir kent maalesef geçmişi 200 yıl olmayan Mersin`in merkezde olduğu bir ilin alt belediyesi haline geliyor.\" diye konuştu. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir