• DOLAR 32.598
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2509.425
  • ...
Kenan Evren Yatağında Titriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhuriyet tarihinin en çarpıcı davalarından birisi belki de... Türkiye nice darbeler gördü ama hiçbirisi onun kadar konuşulmadı, etkisi büyük olmadı.

Toplumu her yönüyle şekillendirdi, değiştirdi. 7`den 77`ye her kurum, o darbeye göre dizayn edildi.

İşte o 12 Eylül darbesinin mimarları şimdi sanık sandalyesinde.... Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya`dan bahsediyoruz....

Bir dönemin kudretli generaliydi, ağzından çıkan her sözü kanun gibiydi. Şimdi yatakta çaresiz mahkemenin nasıl hüküm vereceğini merak içinde uzanmış yatıyor.

Nereden nereye dedikleri bu olsa gerek.. Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi`nde yargılanan Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya, video konferans yöntemiyle ifade veriyor.

Şahinkaya, yarı yatık halde Evren ise boylu boyuna uzanmış durumda. 95 yaşındaki Evren`in duağı, elleri ve çenesi titriyor. Duurşmada sanıklar zaman zaman avukatların sözlü sataşmalarına maruz kalıyorlar.

EVREN TİTRİYOR

Davayı izleyen Gazeteci Faruk Mercan, Twitter`dan sanıkların halini anlattı:

"Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya`yi video konferansla mahkeme salonuna bağlayan büyük ekran 3 televizyondan biri, "sanık" bölümüne kurulmuş."

"Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya, hastane odalarında, yatağa uzanmış vaziyetteler. Kenan Evren`in vücudunda genel bir titreme halı var..."

"Kenan Evren, 1917 doğumlu, yani 95 yaşında. Buna rağmen hasta yatağında dinç gözüküyor. Şaşkın bir yüz ifadesi var Kenan Evren`de... "

"12 Eylül davasindayim. Kenan Evren, ve T. Şahinkaya, hastaneden video konferans sistemi ile salona bağlandı. Evren`in elleri sürekli titriyor."

ihlassondakika

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir