• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Çevreciler: `Bu Rezalete Bizi Mahkûm Etmesinler`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman`a bağlı Aydınkonak Köyü`nde bulunan besicilerin atıkları tehlike saçıyor. Açıkta akan kanalizasyon suyu ve hayvan atıklarının, Sol Sahil Sulama Kanalına ve şehrin içine kadar aktığını ve bu yüzden şehrin yaşanmaz hale geldiğini belirten Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argünağa, olayın Batman`a yakışmadığını söyleyerek yetkilileri göreve çağırdı.
 
Batman Aydınkonak Köyü`nde bulunan kanalın Sol Sahil Sulama Kanalının bir kanalı olduğunu belirten Argünağa, "Biz daha önce burayı Batman Kent Konseyinin gündemine taşımıştık. Batman Kent Konseyi ve Çevre Gönüllüleri işbirliğiyle Bu kanal pislikten geçilmiyordu ve burayı temizletmiştik. Ama ne yazık ki, bu sorun halen devam ediyor. Yukarıdaki besici evleri için bir çözüm bulunamadı. Buranın altyapısı olmadığından onlar da diyor ki, biz zorunlu olarak bu pisliği yüzeyden bırakıyoruz. Batman Belediyesi onlara çökertme yaptı. Bu çökertmeye sularını akıtmıyorlar ve bu çökertme bizim evlere yakındır pis koku saçacak diyorlar. Hayvan pisliklerinden ve evsel atıklarından gelen pis sular bazen kanala akıyor, bazen ise şehrin içine kadar akıyor" dedi.
 
Sol Sahil Sulama Kanalındaki sorunlar yüzünden bazı taleplerde bulunan Argünağa, "Bizim taleplerimiz şudur; ya burada yaşayan insanlarımız için altyapı kanalizasyon getirilir, ya da farklı bir çözüm getirilir. Bu şekilde olmaz, eğer çökertmeye izin vermiyorlarsa artık bir tedbir alınması gerekiyor. Buradan hem Valimizi, hem Belediye Başkanımızı ve hem de bu kentin sorumlu mercilerini göreve çağırıyorum. Bu rezalete bizi mahkûm etmesinler. Batman`a bunu yakıştırmıyorum" diyerek tepki gösterdi. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir