• DOLAR 32.37
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2325.438
  • ...
Köylerde Eski Manevi Hava Kalmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van merkeze bağlı Yemlice (Zorawan) köyünü ziyaret eden Van Köyleri Dayanışma Derneği yetkililerine konuşan köyün ileri gelenlerinden Enver Öndül köylerde yaşanan manevi havayı anlattı.

 

\"Eskiden Köylerimizde İslam Âlimleri Bizlere Rehberlik ve Önderlik Ederken…\"
Köylerinde eski manevi havanın kalmadığını belirten Enver Öndül, \"Özellikle köylerimiz maneviyatın biraz daha iyi olduğu, nefse hitabın daha az olduğu yerlerdi. Burada herkes birbirlerinden haberdardı. Ve her halükârda birbirlerini uyarıp ikaz ediyorlardı. Bunun için köyler manevi alanda şehirlere göre çok daha iyi durumdaydı. Ancak özellikle gayri İslami yayın bazı TV`ler ne zamanki evlerimizin vazgeçilmezi oldu. Ve Bizler ne zaman ki ecnebileri takip etmeye başladık. İşte bu hale geldik. Köylerimize kadar küfür girdi. Nifak girdi. Birbirimizi sevmez olduk. Hatta birbirimizin koyusunu kazar hale geldik. Eskiden köylerimizde İslam âlimleri bizlere rehberlik ve önderlik ederken şimdilerde batı bize rehber olmaya başladı ki bizi bu hale getirdi. Âlimlerimiz ikinci plana atılınca insanlar nefislerine göre davranmaya cergobez dediğimiz düğünler yapmaya, Allah`ın haram kıldığını helal saymaya başladı.\" diyerek köylerde meydana gelen manevi zayıflığa dikkat çekti.

 

\"Köylerimize Kadar Sinmiş Olan Bu Küfür Kirini Gençlerimiz Temizleyecektir\"
Özellikle köyler notasında ümitvar olduklarını belirten Öndül, \"Bizler kendimize Müslüman diyorsak, hidayete ulaştığımızı iddia ediyorsak, Kur`an`ın emirlerini ve yasaklarını yerine getirmemiz gerekir. Bizler bu emir ve yasakları yerine getirirsek hem bu dünyada hem de ahirette kârlı bir ticaret yapmış olacağız. Yok, eğer nefsimize ve dünyaya aldanırsak hem bu dünyada hem de ahirette büyük bir zarar bir hüsran bizi bekliyor olacak. Ancak yeni yetişen bilinçli gençler bizlere ümit veriyor. İnşallah köylerimize kadar sinmiş olan bu küfür kirini bu gençlerimiz temizleyecektir.\" diye konuştu.

 

\"İslam Âleminin En Büyük Elemi Kur`an ve Sünnetten Uzaklaşmışlıktır\"
Gençlere ve köylülere nasihatlerde bulunan köyün ileri gelenlerinden Öndül, \"Özellikle gençlerimiz ve çocuklarımız camileri terk etmemeli, namazlarına azami derecede önem göstermelidir. Kur`an okuma, Allah resulünün (sav) hayatını ve sünnetini iyi takip etmelidirler. Çünkü bizler bunlardan uzaklaştıkça bu hallere geldik. Bu gün İslam âleminin en büyük elemi budur.\" diye konuştu.

 

\"İmamların Toplumdaki Rolü Büyüktür\"
Son olarak köylerde İmamların rolüne değinen Enver Öndül, \"Köyde imamın bu noktada rolü büyüktür İmam en kötü ihtimalle çocuklarımız Kur`anla tanışıyor. İslam`ı yavaş yavaş anlamaya ve algılamaya başlıyor. Ancak imamların buradaki rolü çok büyüktür. Çocukların İslam`a ısınmalarını ve İslam`a kazandırılması bu yaşlarda başlar. Ancak İmamın olmadığını ya da görevini yerine getirmediğini düşünürsek, tüm bu güzellikler yerini çirkinliklere bırakacak ve imamlarla dalga geçilecek duruma gelirler.\" diye konuştu. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir