• DOLAR 32.571
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2435.985
  • ...
`Geçmişte Amacımız Ne İdi İse Bugün de Amacımız Odur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DENİZLİ - Siyasi alanda faaliyet yürüten Mustazaflar Hareketi, İslami STK`larla yaptığı bilgilendirme toplantıları kapsamında Denizli`de faaliyetlerini yürüten İrşad-Der üye ve gönüllüleri ile bir araya geldi.
 
Hareketin kurucu üyelerinden Sait Şahin hareketin amaçlarını, hedefini ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. İki oturum şeklinde yapılan toplantıda birinci bölümde Şahin hareketin amaçlarını, ikinci bölümde ise gelen soruları yanıltarak fikir alışverişinde bulundu.

"Geçmişte Amacımız Ne İdi İse Bugün de Amacımız Odur"
"Bir hareket amacımız vardı ilan ettik ve bununla siyasi alanda mücadele etmek istiyoruz" diyen Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Mücadelemiz Elhamdülillah yeni bir mücadele değil yeni araçlar kullanmak sureti ile yeni olarak ortaya çıkmış ve bu bağlamda İslami mücadele veren yeni bir yapı değiliz. Bu ülkede bu coğrafyada yakın tarihin 30 yıl kadarını mücadele ile geçiren Müslümanlarız. Geçmişin şartları içinde kullanmaya müsait olan araçları kullanarak İslam`a hizmet etmeye çalıştık. Ve bu araçları kullanırken hangi amaca ulaşmak istiyor idiysek bugün şartların değişkenliği ile kullanmamız imkanı doğmuş olan diğer araçları da o hedefe ulaşmak için kullanıyoruz. Bunlar birer araçtır ve bugün hareket olarak geçmişte bu topluma Kur`an ve sünneti getirme amacı taşımak için bazı araçlar kullandık bugün bu aracı da kullanma şartımız olgunlaşmış ve zarureti doğmuştur.
 
Amacımız Adaleti Tesis Etmektir
Allah`u Teala`nın peygamberler vasıtası birinci hedef olarak yeryüzünde adaleti tesis etmeyi belirlediğini ifade eden Şahin, "Peygamberlerin kesildiği tarihten sonra bu görev Müslümanlara kalmıştır. Allah`ın hakkı insanlar arasında yerli yerinde ise bu adalettir yerli yerinde değilse bu zülümdür. Ahlak yerli yerinde ise bu adalettir yerli yerinde değilse bu zulümdür; iman ve İslam yerli yerinde ise adalettir yerli yerinde değilse bu zülümdür. Bir küçük yerin idaresi veya bir ülkenin idaresi ile ilgili yetki sahipleri, hakim pozisyonda olanlar kimse adaleti tesis edecek olanlar onlardır" dedi.
 
Konuşmasının genelinde hareketin misyonunu ve hedeflerini açıklayan Şahin hareketin geldiği merhaleleri de açıkladı. Kısa bir aranın verildiği oturum ikinci bölümünde yazılı ve sözlü olarak gelen soruları yanıtlayan Şahin, bilgilendirme toplantılarının devam edeceğini belirtti.
(Necmi Durmazer- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir