• DOLAR 32.412
  • EURO 35.286
  • ALTIN 2324.498
  • ...
Şaat: Hamas ile Uzlaşma İçin Hazırız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE - Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas`ın Özel Temsilcisi ve Fetih Hareketi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Nebil Şaat, ``Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu`nun Gazze ziyareti, Filistin halkı ile dayanışma için iyi bir adım`` dedi.

Gazze`ye daha önce yaşanan savaş dönemlerinde bu tür ziyaretlerin fazla olmadığını, Davutoğlu`nun ziyaretinin ise bir ilk teşkil edeceğini vurgulayan Şaat, ``Bu ziyaret, Gazze`deki Filistin halkının hakları ve tüm Filistinlilere destek verme konusunda Arap ve İslam dünyasının birliğine ilişkin yeni işaretler verebilir`` diye konuştu.

Şaat, İsrail`in, iki ay sonra yapılacak seçimler öncesinde Gazze`ye saldırarak güç gösterisi yaptığını, İsrail hükümetinin bölgeye yönelik son saldırılarla, 29 Kasım`da BM`de yapılacak Filistin üyelik girişimini `sabote etmeye` çalıştığını da vurguladı.

İsrail`in Gazze`ye yönelik saldırılarının Fetih ile Hamas arasındaki uzlaşma sürecini hızlandıracağı değerlendirmesinde bulunan Şaat, ``Mümkün olan en kısa zamanda birliği sağlamak başlıca görevimizdir. Bence uzlaşmadaki başarımız, bu savaşın, vatanımıza yönelik vahşi saldırıların en önemli sonucu olacaktır`` ifadelerini kullandı.

Uzlaşma için hazırız

Mısır`ın başkenti Kahire`de, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu`nun yanında Hamas`ın Siyasi Büro Şefi Halid Meşal ile bir araya geldiğini hatırlatan Şaat, ``Görüşmede, Meşal`e Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas`ın `Biz iki ayrı grup değiliz, birmişiz gibi hareket ediyoruz. Uzlaşma için hazırız ` mesajını ilettim`` dedi.

Şaat, Halid Meşal`in de, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`ye, Hamas`ın Gazze`de ateş durduğu anda Fetih ile uzlaşma anlaşması kapsamındaki bütün maddeleri uygulamak için harekete geçeceği sözünü verdiğini kaydetti.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir