• DOLAR 32.511
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2432.432
  • ...
Kafkasya`da 3 Mücahid Şehid Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kafkasya Emirliği KBK (Kabardey-Balkar-Karaçay) Birleşik Vilayeti resmi haber kaynağı İslamdin.com web sitesinin verilerine göre, KBK Birleşik Vilayeti`nin Baksan bölgesinde meydana gelen silahlı bir çatışma sonucu 3 Mücahid şehid (inşallah) düştü.

 

İşgalci kafirlerin medyasına göre, Kabardey-Balkar Bölgesi, Baksan Bölgesi, Baksenok köyü kuzey-doğu eteklerinde 17 Kasım 2012 Cumartesi günü yerel saat 22.00 civarında şüpheli bir araç kimlik kontrolü için durdurulmak istendi ve çıkan silahlı çatışmada 2 Mücahid şehid (inşallah) edildi.

 

Diğer bir işgalci medya kaynağa göre de 18 Kasım 2012 Pazar günü, Baksan-Karaağaç bölgesinde ormanlık alanda arama-keşif faailyetleri yürüten kukla polis çetesi ile Mücahidler arasında silahlı çatışma yaşandı ve onların iddiasına göre, «3 Mücahid daha şehid edildi.» kukla polis çetesinden de 4 mürted çeşitli derecelerde yaralandı.

 

Kukla yönetim MVD-FSB (içişleri bakanlığı-özel kuvvetler) silahlı çetesi bölgede ayrıca Mücahidlere ait bir sığınakta, 40 kg TNT patlayıcı madde, 4 el yapımı bomba, tabanca ve silah mühimmatı ele geçirildiğini duyurdu.

 

Kukla kaynaklar o çatışmada sedece Mücahid olarak 1991 doğumlu Ruslan Mishojev`in kimliğini bildirdi.

 

Kafkasya Emirliği KBK (Kabardey-Balkar-Karaçay) Birleşik Vilayeti resmi haber kaynağı İslamdin.com web sitesi sadece 18 Kasım günü, Baksan-Karaağaç bölgesinde ormanlık alanda meydana gelen silahlı çatışmada şehid (insh`Allah) olan Mücahidleri teyid etti. 17 Kasım günü iki Mücahidin şehid edildiği iddiası ise henüz teyid edilmedi ve herhangi bir detay bildirilmedi.

 

Kavkaz Jihad


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir