• DOLAR 32.593
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2499.91
  • ...
Solhan-Der, İsrail`i Lanetledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- İsrail Ordusu`nun, Gazze`ye yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda, Hamas`ın askeri kanadı olan İzzeddin El-Kassam Tugayları Komutanı Ahmet el-Caberi`nin de aralarında olduğu çok sayıda Filistinli kardeşlerinin şehit edildiğini ve çok sayıda da yaralıların olduğunu hatırlatan Solhan - Der Basın Sözcüsü Abdulğafur Bildik, Bu katliamın bir savaş sonucu yaşanmadığını terör saldırı sonucu meydana geldiğini söyledi.

 

Kendisine karşı her hangi bir taarruzun olmadığı halde Gazze`de sivil halkın arasında başlatılan saldırının terör saldırısından başka bir izahatının olmadığını dile getiren Bildik, İsrail`in destekçilerinin de saldırıya ortak olduklarını ifade etti.

 

Bu saldırının haklı hiçbir izahatının olmadığını ifade eden Bildik, \"Solhan-Der olarak; Siyonist işgal rejimin bu kabul edilemez katliamlarından dolayı kınıyor ve şiddetle lanetliyoruz. Mavi Marmara`nın kanı daha taze duruyorken, böylesi zalimane saldırılarda bulunması kabul edilemez bir insanlık suçudur ve tarihe kara bir leke olarak yazılan bu katliamlar hiçbir zaman unutulmayacaktır. Filistin toprakları yıllardır dünyanın gözleri önünde siyonistlerin işgali altında her türlü zulüm ve vahşeti yaşamaktadır. Filistin`de gün geçmiyor ki katliam ve yıkım haberleri duyulmasın, mukaddes cami ve ibadethanelere vahşi saldırılarda bulunulmasın. Filistin ve Kudüs davası, İslam ümmetinin ortak davasıdır. Gazze bu halde iken ümmetin kurtuluşundan, izzetinden bahsedilemez. Müslümanlar bu durumu artık kabullenmemektedirler. Her müslüman yapılan vahşetin kendisine karşı yapıldığını düşünmektedir. Bizler uzaktayız ne yapabiliriz diye düşünmeyelim. Lütfen her aklımıza geldiğinde ve vakit namazlarımızın akabinde ellerimizi kaldırdığımızda duamızda Filistin olsun, Gazze olsun, Müslüman Kardeşlerimiz olsun. Bu bir toprak savaşı değil hak ile batıl arasındaki kırmızı çizginin kan ile belirleneceği savaştır. Gazze`de kardeşlerimiz bu kırmızı çizgiyi kanları ile belirlerken bizler de Allah`ın yardımının kendileri üzerinde olması için dua edelim. Katledilenlerin şehadetlerine şahit olalım. Yaralıların iyileşmesi için şifa dileyelim. Müslüman kardeşlerimizin yanında olduğumuza önce kendimiz inanalım sonra tüm dünyaya ispatlayalım.\" şeklinde konuştu. (Furkan Bingöl-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir