• DOLAR 32.601
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2499.86
  • ...
İstanbul`da Kur`an Aşıkları Yarıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL-Kur`an Nesli Platformu tarafından 18 Kasım`da gerçekleştirdiği Kur`an İlimleri ve Meâl Sınavı Tüm yurtta olduğu gibi İstanbul zeytinburnu`nda da yoğun katılımla gerçekleşti.

Sınav 18 Kasım 2012 tarihinde saat 10:00 da düzenlenen sınav, Toki Seyitnizam Şehit Semih Balaban İmam Hatip Orta Okulunda düzenlenmişdi. İstanbul genelinde yapılan sınavın Merkezlerinden birisi de Zeytinburnu olmuştur. Zeytinburnu İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin temsilcilerinden Ababekir Akkılıç Hoca sınavın değerlendirmesini şu şekilde dile getirmiştir. `Kur`an İlimleri ve Meal Sınavları herzaman heyecanlı olmuştur. Kur`an İlimleri ve Meal yarışması genel bilgiden ziyade ciddi bir şekilde hazırlanmayı gerektiren bir sınavdır. İstanbul genelinde en yoğun katılıma sahip olan STK olarak 5 sınıfın erkek ve 2 sınıfın bayanlardan oluştuğunu ve katılanların Kur`an`ın ilk 10 cüzünü en az bir defa okumuş, derneğimizde yapılan meal deneme sınavlarına katılmış katılımcılardan oluşmaktadır. Sadece genel kültüre dayalı bir yarışma olmadığından dolayı katılımcı sayısı fazla olmamakla beraber katılanların siyer vb. sınavlara göre sayı az olabilir, ama katılımcıların hazırlanmaları ve bu şekilde hazırlanmaya devam etmeleri halinde Allah izin verirse önümüzdeki yıllarda da yapacağımız sınavların neticesinde katılımcılar Kur`an İlimleri ve Meali kendileri için genel kültür olabilecek bir seviyeye gelebilirler. Hoca; geçen yıllara rağmen bu sene katılımcı sayısı iki ye katlanmış bulunmaktadır. Özellikle gençlerin yoğunlukta olduğunu görüyoruz. Umre bir araç olmalı katılımcılar için amaç ise Kur`an-ı Kerimi anlama ve hayatımıza tatbik etmektir.`dedi.

Hoca Sorular Hakkında Şunları Söyledi; ``Soruların basit görüldüğü fakat şıkların birbirine yakın olmaları katılımcının daha çok dikkat etmesi ve daha çok çalışmasına neden olmaktadır. Fatiha Suresinden sorulan bir sorunun püf noktasını örnek verecek olursa şıklardan biri tekil diğer şıklar çoğuldur. Katılımcıların daha çok dikkat etmeleri gerekmektedir. Gerçekten sorular Profesyonelce hazırlanmıştır. Katılımcıların bundan sonra hazırlanırken kitapçıklarını sürekli yanlarında bulundurup soruların sorulma şekline dikkat etmelerini, Kur`an Nesli Platformunun web adresinden deneme sınavlarına iştirak etmeleri, bizim dernek bünyesinde yapacağımız deneme sınavlarına katılmaları veya katılamazlarsa soruları bizden temin edip daha dikkatli bir şekilde hazırlanmalarına vesile olacağına inanıyorum. Bu sınav adeta akademik bir sınava benzediğinide son olarak dile getirmek istiyorum.``

Zeytinburnu Der ailesi olarak derneğimizin Kuran Nesli Platformun da temsilcilerimiz Ebubekir AKKILIÇ, Mehmet GÜLDOĞDU ve M.Zeki İNAN üyelerimize, görev alan öğretmenlere, görev alan diğer gönüldaşlarımıza ve katılımcılara teşekkür ederiz, Allah sizlerden razı olsun.

Bu haberler de ilginizi çekebilir