• DOLAR 32.538
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2436.154
  • ...
Yemlice Sakinleri Evlerinin Kışa Yetiştirilmesini İstiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Geçen sene yaşanan depremlerden sonra evleri yıkılan Yemlice (Zorawan) köyü sakinleri, kar yağışı başlamadan evlerinin tamamlanmasını istiyor.

Konu ile ilgili konuştuğumuz köy sakinlerinden Mehmet Zeki Öndül, en büyük sorunlarının aradan uzun bir zaman geçmesine rağmen konutların hâlen teslim edilmemiş olduğunu belirterek, \"Geçen sene yaşanan depremlerin üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen konutlarımız hâlâ bitirilmedi. Özellikle evlerimizin kışa yetiştirilmemesi bizlere çok büyük bir sıkıntı yaşatır. Köyümüzde elektrik sorunu başta olmak üzere okul da yoktur. Öğrencilerimizin bir kısmı taşımalı eğitim ile okullarına devam ederken, bir kısmı okula gitmiyor\" dedi.

\"Sularımız Sağlıksızdır\"
Köylerinde şebeke suyunun olmadığını, bu yüzden içme sularının sağlıklı olmadığını anlatan Öndül, \"Köyümüzde hâlâ şebeke suyu yoktur. İçtiğimiz su, sağlıklı değil. Daha önce sularda yapılan incelemelerde suyumuzun sağlıksız olduğu ortaya çıkmıştı. Bunun yanında, köyümüzde sulama suyu olmadığından çiftçilik yapamıyoruz. Buralarda geçim kaynağı çiftçilik ve hayvancılıktır. Hayvanlar da bu yıl para etmiyor\" ifadelerini kullandı.

Devlet Su İşlerinde çalıştığını aktaran Öndül, defalarca gölet ve içme suyu için başvurduğunu; ancak herhangi bir sonuç elde edemediğini söyledi.
\"Cuma Namazlarını Kılamıyoruz\"

Köylerinde imam, taziye evi olmadığını dile getiren Öndül, sözlerini şöyle sürdürdü: \"Depremde camimiz yıkıldı. O yüzden köyümüzde cami olmadığı için imam da yok. Cuma namazlarını kılamıyoruz. Eski imamımız konteynırda kalıyordu, idare edemedi, tayin isteyip gitti. Hastam olmasına rağmen geçen seneden bu yana konteynırda kalıyorum. Konteynırlarda ısınma ihtiyacı, herkesin de bildiği gibi elektrikle sağlanıyor. Burada sık sık elektrik kesildiği için özellikle geceleri soğuk oluyor. Akşamları yarım saat, bir saat elektrikler geliyor, ondan sonra kesiliyor. Trafolarımız eski olduğundan, elektrik yükünü kaldıramıyor. Yetkililerden isteğimiz; en kısa zamanda bu sorunlarımızı görerek çözüm noktasında bir şeyler yapmalarıdır.\" (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir