• DOLAR 32.382
  • EURO 35.077
  • ALTIN 2326.17
  • ...
Ülke Genelinde Hava Durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK -Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Kıyı Ege, Doğu Anadolu`nun güneydoğusu, Çanakkale, Kırklareli, Denizli, Burdur, Antalya ile İstanbul`un kuzeybatısının kıyı ilçelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Güney Ege kıyıları ile Antalya`nın Batı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. İç Anadolu başta olmak üzere Marmara`nın güneydoğusu, İç Ege, Göller Yöresi, Batı ve Orta Karadeniz`in iç kesimleri, Doğu Anadolu`nun kuzeyi, Güneydoğu Anadolu`nun batısı ile Hatay çevrelerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığımda önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege kıyılarında yer yer doğu ve güneydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara`nın batısında kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

SİS UYARISI: İç Anadolu başta olmak üzere Marmara`nın güneydoğusu, İç Ege, Göller Yöresi, Batı ve Orta Karadeniz`in iç kesimleri, Doğu Anadolu`nun kuzeyi, Güneydoğu Anadolu`nun batısı ile Hatay çevrelerinde yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Güney Ege kıyıları ile Antalya`nın batı ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel,su baskını, taşkın,heyelan v.b.) ilgili ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERE GÖRE HAVA
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Çanakkale ve Kırklareli ile İstanbul`un kuzeybatısının kıyı ilçelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güneydoğusunda yer yer sis hadisesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve yer yer çok bulutlu kıyıları ile Denizli çevrelerinin yer yer sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Güney Ege`nin kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde sis bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, zamanla Antalya ve Burdur çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Öğle saatlerinden itibaren Antalya`nın batı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Göller Yöresi ile Hatay çevrelerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Orta Karadeniz`in iç kesimlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, güneydoğusunun yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzeyinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, zamanla doğusu çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Batman ve Siirt çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin batısında yer yer sis hadisesi bekleniyor.

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Parçalı bulutlu ve yer yer sisli (4/8)
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeybatısının kıyı ilçeleri hafif sağanak yağışlı (13/18)
İzmir: Kuvvetli sağanak yağışlı (13/17)
Bursa: Çok bulutlu ve yer yer sisli (7/19)
Konya: Parçalı bulutlu, yer yer sisli (5/10)
Adana: Az bulutlu (9/22)
Mersin: Çok bulutlu (13/22)
Diyarbakır: Parçalı bulutlu (4/18)
Batman: Az bulutlu ve açık (4/17)
Şanlıurfa: Parçalı bulutlu ve yer yer sisli (8/19)
Gaziantep: Parçalı bulutlu ve yer yer sisli (5/17)
Mardin: Az bulutlu (7/16)
Van: Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı (-2/9)
Bingöl: Parçalı bulutlu ve yer yer sisli (1/14)
(Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir