• DOLAR 32.556
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2430.07
  • ...
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarından Karayolları Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü 2013 yılı bütçesi kabul edildi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`na Bakanlığın 2013 yılı bütçesini sunan Bakan Yıldırım, daha sonra komisyon üyelerinin sorularını cevaplandırdı.

Hızlı Geçiş Sistemi`nin (HGS), otomatik okuma yaptığını, Kartlı Geçiş Sistemi`ne (KGS) göre kolaylık getirdiğini, HGS`de 80 kilometre hızla geçilse bile okumanın gerçekleştiğini belirten Yıldırım, yılbaşına kadar Kartlı Geçiş Sistemi`ni kaldırıp, Otomatik Geçiş Sistemi`nden daha gelişmiş bir sistem olan HGS`ye geçilmesinin planlandığını kaydetti.

Komisyon üyelerinin, denizyolu taşımacılığında ÖTV`siz yakıt uygulamasının çok fazla sonuç vermediği ve suistimale yol açtığı eleştirisini dile getiren Yıldırım, ``Aslında sonuç verdi. Ama ben daha fazla bekliyordum. Sonuç yüzde 57 olmuş yolcuda artış, yükte yüzde 49, araç sayısında yüzde 67 artış olmuş ``bilgisini verdi.

``İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı konusuna fazla kafayı taktık`` diyen Yıldırım, bu sorunun cevabını daha sonra vereceğini, siyasette hiçbir şeyin bugünden belli olmayacağını söyledi.

Suriye`nin hava sahasını kapatması dolayısıyla meydana gelen kaybın çok kayda değer bir rakam olmadığını ifade eden Yıldırım, ``Krizinden dolayı kaybımız, çok kayda değer bir şey yok. Çünkü bizim paralel 3 tane daha çıkışımız var Suriye hava sahasını kullanmadan. Farklı alternatifi kullanmaktan dolayı, 1 yıllık zarar 8 milyon dolar civarında`` diye konuştu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarından Karayolları Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü 2013 yılı bütçesi kabul edildi.

Bakan Yıldırım, ulaştırmada 10. yılını tamamladı

Öte yandan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 19 Kasım 2002`de başladığı bakanlık görevinde 10 yılı geride bıraktı.

Yıldırım`ın, görevinde 10. yılını tamamlaması dolayısıyla onuruna kutlama yemeği verildi.