• DOLAR 32.599
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2509.766
  • ...
Meşal: `Kara Harekatı israil İçin Gezi Olmayacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MISIR - Kahire`de düzenlenen programda aktivislerin sorularını yanıtlayan Hamas Hareketi lideri Halid Meşal, "İsrail ile aramızdaki savaş füzelerden değil, bilakis Ahmet Cebare`nin şahadetinden dolayı başladı" dedi.
 
İsrail`in hiçbir zaman Filistin`i yerinden kaldıramayacağını belirten Meşal, İsrail`in saldırısının amaçlarını da şöyle açıkladı: "Ahmed el Cabiri`yi öldürmek istedi. İsrail, Direnişin altyapısını havaya uçurmak istedi. Mısır yönetimini denemek istedi. Demir Kubbe`yi test etmek istedi."
 
İsrail`in her şeyden korktuğunu ve hesaplarının boşa çıktığını belirten Meşal, Onların iradesi yok askeri gücü var, bizim irademiz var askeri gücümüz yok. Biz ilerleyeceğiz, İsrail geri çekilecek, onları yeneceğiz" ifadelerini kullandı.
 
İsrail`in kendilerini kara harekatıyla tehdit ettiğini dile getiren Meşal, silahtan korkmayan Filistinlilerin tehditten hiç korkmayacağını ifade ederek, kara harekatının İsrail için gezi olmayacağını belirtti. Meşal ayrıca, kara harekatı olması durumunda Netanyahu`nun siyasi olarak kaybedeceğini söyledi.
Ateşkese de değinen Meşal, "Ateşkes isterlerse, başlatan durdurabilir. Savaşı onlar başlattı ve bizim isteklerimiz ve şartlarımız altında ateşkes yapabilirler" dedi.
 
Yarın Arap ülkeleri dışişleri bakanları ve Türkiye dışişleri bakanı Davutoğlu`nun Gazze`ye gideceğini açıklayan Meşal, Mısır yönetimi, Türkiye ve Katar`ın Gazze konusunda doğru politikalar izlediğini kaydetti. (Ahmet Karaduman - İLKA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir