• DOLAR 32.48
  • EURO 34.558
  • ALTIN 2474.013
  • ...
Bu Kez israil`in Hedefinde Basın Vardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
israil`in, Gazze`nin farklı bölgelerine sabah saatlerinde düzenlediği saldırılarda aralarında kadın, yaşlı ve çocukların da bulunduğu 18 kişinin öldüğü açıklandı. Zeytun mahallesine hava saldırılarında aynı aileden aralarında Rami Şendi adlı 1,5 yaşında bir bebeğin ve 2 kadının bulunduğu 4 kişi öldü, 35 kişi yaralandı.

İsrail`in 6 gündür aralıksız sürdürdüğü saldırılarda ölenlerin sayısı 92`ye, yaralı sayısı da 738`e yükseldi.

Basın yine hedefte

İsrail savaş uçakları, Gazze`nin batısındaki Rimal caddesindeki basın ofislerinin de bulunduğu eş-Şurk kulesine saldırı düzenledi.

Aralarında Kudüs ile Hamas`ın televizyon ofislerinin bulunduğu binada, yerel ve yabancı basın kuruluşlarının ofisleri de yer alıyor. Saldırıda ilk belirlemelere göre, 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı. Maddi hasar meydana gelen kulenin bazı katlarında yangın çıktı.

Aynı binanın 11. katında bulunan Kudüs televizyonu ofisine önceki gece de saldırı düzenlenmiş, 3 gazeteci yaralanmıştı.

İsrail savaş uçaklarının Gazze`nin Tel el-Hava bölgesindeki bir aracı bombalaması sonucu 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Aracın, basın mensuplarını taşıdığı, ölen ve yaralananların basın mensubu olduğu belirtiliyor.

Tanklar Gazze sınırında

İsrail`in kara harekatı planı kapsamında 40 bin askerin Gazze sınırında kara harekatı giriş izni verilmesini beklediği iddia edildi.

İsrail basınında yer alan habere göre, 40 bin askerin Gazze Şeridi`ne yönelik olası kara harekatı için Gazze sınırında giriş izni beklediği ileri sürüldü. Olaya ilişkin Gazze`deki Filistin Hükümeti ve İsrail makamlarından henüz bir açıklama yapılmadı.

İsrail Ordusu, muhtemel kara harekatı için Gazze`ye yakın noktalara ordunun en seçkin birliklerinden oluşan ``Golani Tugayı`` birliklerini konuşlandırdığını açıklanmıştı.

Gazze halkıyla dayanışmaya gözaltı

İsrail`in, Batı Şeria`da Gazze halkıyla dayanışma gösterileri düzenleyen çoğu çocuk 120 Filistinli`yi gözaltına aldığı bildirildi.

9 Arap Dışişleri Bakanı Gazze`ye gidiyor

Arap Birliği`nin Filistin İşleri Sorumlusu ve Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Sabih, 9 Arap dışişleri bakanının Genel Sekreter Nebil el-Arabi liderliğinde yarın Gazze`ye gideceğini açıkladı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir