• DOLAR 32.517
  • EURO 34.532
  • ALTIN 2492.858
  • ...
Van`da `Bilgisayar Destekli Dil Öğretimi Semineri`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van Selahaddin-i Eyyubi Anadolu Lisesi Konferans Salonu`nda düzenlenen Seminerin açılışında konuşan Milli Eğitim Şube Müdürü Muhlis Ceylani, Milli Eğitim Bakanlığı`nın başlattığı Fatih Projesi ile birlikte birçok okulda yeterli teknolojik altyapıya kavuştuklarını söyledi.
 
Teknoloji ile birlikte birçok derste farklı yöntem ve tekniklerle derslerin işlenebildiğini belirten Ceylani, "Milli Eğitim Müdürlüğümüzde görev yapan İngilizce öğretmenlerine seminer vermek amacıyla gelen ABD Büyükelçiliği Eğitim Ataşesi George M. Chinnery ve alanında üst düzey bilgiye sahip Washington State Universitesi Prof. Joy Egbert`e verecekleri seminer için teşekkür ediyorum" dedi.
 
Daha sonra, bilgisayarın dil öğretimindeki önemi konusunda bir sunum yapan Prof. Dr. Joy Egbert, amaçlarının ABD ve Türkiye eğitimi arasında işbirliği yapmak olduğunu, bu amaçla Van`a geldiklerini sabah seansında ortaokul, öğleden sonra ortaöğretimde görev yapan İngilizce öğretmenleriyle bir araya gelerek İngilizce öğretimi ile ilgili örnekleri uygulamalı yaptıklarını belirtti.
 
Prof. Dr. Egbert, "Teknoloji günümüzde gençler tarafından yaygın olarak kullanılıyor. Bilgisayar ve interneti, dil eğitiminde de kullanarak dil öğrenmeyi eğlenceli bir hale getirmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kaydetti. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir