• DOLAR 32.542
  • EURO 34.894
  • ALTIN 2422.072
  • ...
Gazze İçin Bütün Filistinliler Birleşti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

El Fetih, Hamas ve İslami Cihad liderleri Gazze üzerinde birlikteliklerini gösterebilmek için Ramallah`ta bir araya geldi.

Ramallah`ta gösteri yapan binlerce kişi ise Gazze ve Batı Şeria arasındaki yönetimlerin arasındaki ihtilafların son bulması ve uzlaşma çağrısı yaptı.

16:34 Batı Şeria`da Filistinliler ile İsrail güçleri arasındaki çatışmalarda 65 kişi yaralandı.

16:23 Reuters`ın bildirdiğine göre,İsrail, Hamas lideri Halid Meşal`in "Netanyahu ateşkes teklif etti" açıklamasını reddetti

16:20 İsrail Gazze`nin güneyindeki Han Yunus`u bombalamaya başladı.

16:15 Hamas lideri Halid Meşal, Kahire`de konuşuyor. Meşal, "İsrail Başbakanı Netanyahu saldırıyla birçok şeyi amaçladı. Birincisi, Ahmed el Cabiri`yi öldürmek istedi. İkincisi, İsrail, Direnişin alt yapısını havaya uçurmak istedi. Üçüncüsü, Mısır yönetimini denemek istedi. Dördüncüsü, Demir Kubbe`yi test etmek istedi. ABD seçimleri İsrail için bir sürpriz oldu." diye konuştu. "İsrail`in halkı var silahı var ama sabrı yok" dedi.

16:03 Gazze`de Suruk medya binasına yapılan saldırıda bir kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

15:51 İsrail bombaları Gazze`de bir medya merkezini hedef aldı.

15:40 Rus Dışişleri İsrail`in saldırılarının kontrolden çıkmaması için Gazze`nin derhal roket saldırılarını durdurmasını isteyen bir açıklama yayınladı.

15:34 Batı Şeria`da Filistinli gençler, İsrailli askerle çatışıyor. Gençler, askerlere taş ve molotof kokteyliyle saldırıyor.

15:30 Hamas Hareketi Dış İlişkiler Sorumlusu Usame Hamdan, Lübnan El-Cedid kanalına yaptığı açıklamada, "Filistinlilerin ateşkes için acelesi yok. Biz bu tür saldırılara alışkınız" diye konuştu.

15:20 Gazze şehrinin Saftavi Caddesi`nde düzenlenen hava saldırısının bir kişinin ölümüne yol açtığı, 4 kişiyi ise yaraladığı belirtildi.

14:50 Alman Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Ortadoğu ziyareti öncesinde iki tarafa da ateşkes çağrısı yaptı.

14:54 El Fetih, Hamas ve İslami Cihad liderleri Gazze üzerinde birlikteliği gösterebilmek için Ramallah`ta bir araya geldi. Ramallah`ta gösteri yapan binlerce kişi ise Gazze ve Batı Şeria arasındaki yönetimlerin arasındaki ihtilafların son bulması ve uzlaşma çağrısı yaptı.

14:46 Gazze`de Şifa Hastanesi Acil Servis Doktoru Sahabani, Türk basın mensuplarına "Saldırılarda çocuklar ve kadınlar hedef alınıyor. Sesimizi dünyaya duyurun, yaralılarla başa çıkamıyoruz. Acil tıbbi malzeme ve doktora ihtiyacımız var" diye konuştu.

14:41 Mısır Başbakanı, Gazze`de çok yakında ateşkesin yapılabileceğini söyledi.

14:35 Mısırlı güvenlik yetkilileri Eliat yakınlarındaki patlamanın Sina`daki silahlı gruplar tarafından planlandığını söyledi.

14:29 Beerşeba`da bir roket açık bir alana isabet etti ve patladı. Olayda yaralanan olmadı.

14:17 Hamas`ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi`ne komşu İsrail askeri tesislerini hedef alan 32 roket fırlattıklarını duyurdu.

14:15 Ramallah`ta bir Filistinli Ofer askeri üssü yakınlarında ayağından vuruldu. Yaralı olarak Ramallah Hastanesi`ne kaldırıldı. Protestolar sırasında onlarca Filistinli`nin İsrailli güvenlik güçleriyle çatıştığı belirtildi.

14:00 Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği`nin Gazze`de yaptırdığı Yetim Merkezi İsrail uçakları tarafından vuruldu. 600 kişilik Yetim Merkezi Osmanlı`dan sonra Filistin`e yapılan en büyük yatırım olarak biliniyordu.

Cansuyu Derneği`nden yapılan açıklamada günlerdir devam eden İsrail saldırılarının hayırsever Anadolu insanının bağışları ile yapılan yetimhaneyi vurduğu söylendi.

Anadolu halkının sevgisi ile inşa edilen Gazze yetimhanesi yaklaşık olarak 1 milyon 200 bin dolara mal olmuştu.

14:00 Beytüllahim`de beş Filistinli hava saldırısı sonucunda yaralandı.

13:52 İslam İşbirliği Teşkilatı`nın üst düzey bir heyetle ve Malezyalı sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle birlikte bugün Gazze Şeridi`ni ziyaret edeceği öğrenildi.

13:42 Hamas roketleri Aşkelon`daki 2 yerleşim yerini vurdu. Roketlerden biri bir binayı isabet alırken diğeri bir evin arka avlusuna düştü. Saldırıda hiçbir yaralananın olmadığı aktarıldı.

13:40 Avrasya İslam Şurası`nda konuşan Başbakan Erdoğan, bir kez daha İsrail için "Terör devleti" dedi

13:28 Müslüman Kardeşler`in siyasi partisi olan Hürriyet ve Adalet Partisi`nin lideri Muhammed el-Katatni, Gazze`ye vardı.

13:07 İsrail Başbakanı Netanyahu`ya yakın bir üst düzey yetkili Reuters Haber Ajansı`na yaptığı açıklamada İsrail`in kara harekatı için hazır olduğunu ancak diplomatik çözümü tercih ettiklerini söyledi.

12:49 Hamas lideri Halid Meşal, İslami Cihad lideri Ramazan Salah ve Mısır istihbaratının Kahire`de Gazze saldırıları üzerine yapacağı toplantı başladı.

12:47 Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Salı günü Arap Bakanlarla birlikte Filistinlilerle bir arada olduklarını göstereceklerini açıkladı.

12:43 AB dışişleri ve savunma bakanları Suriye ve Gazze ile ilgili gelişmeleri görüşmek üzere toplandı. AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, Gazze krizinde ölü sayısının artmasından endişe duyduğunu söyledi. İsrail ve Arap ülkeleriyle temasta olduğunu ifade eden Ashton, "Gazze`de uzun soluklu bir çözüme ihtiyacımız var ve bu tür roket saldırılarını engellemeliyiz. Ayrıca bölge halkları güvenlik ve barış içinde yaşamalı." dedi.

12:37 İsrail hükümeti`nin web sitesine yaklaşık 44 milyon sanal saldırı gerçekleştirildiği açıklandı. Ekonomi Bakanı Yuval Steinitz, hack teşebbüslerinden birinin başarılı olduğunu söyledi.

12:32 İsrail, Hamas`a roket saldırılarının durdurulması için 36 saat süre tanıdı, saldırıların durmaması halinde daha büyük bir harekatın başlayacağını duyurdu.

12:14 İsrail ordusu daha önce Eliat`ta patladığı söylenilen Hamas roketleriyle ilgili herhangi bir işarete rastlamadıklarını açıkladı.

11:56 Gazze Şeridi`nin kuzey-doğu kıyısında bulunan Beyt Hanun`da İsrail`in hava saldırısı sonucu yaşlı bir kadın hayatını kaybetti.

11:44 Onlarca genç Beytüllahim`de bulunan bir İsrail nöbetçi kulesine taş atmaya başladı.

11:22 El-Maghazi kampında yaralanan Ramazan Mahmud isminde Filistinli bir adam hayatını kaybetti.

11:16 Filistinli ve uluslararası aktivistler Nablus ve Ramallah`taki yolları kapattı.

10:49 Çin, Gazze`deki gelişmeleri endişeyle takip ettiğini açıkladı. Açıklamada, masum insanların ölmesini kınıyoruz denildi.

10:35 İsrail, Gazze`de masum insanları bombalamaya devam ederken, İsrail askeri bandosunun AB`ye ev sahipliği yapan Belçika`da "barış adına" konser vermesi tepkilere sebep oldu. Çeşitli sivil toplum kuruluşu üyesi yaklaşık 200 kişi konserin düzenlendiği vilayet evinin önünde İsrail`i protesto etti. "Gazze`ye güveniyoruz," "Amerika ve İsrail, küstahlığın örnekleri," "Tzahal, sizler katilsiniz" ve "Belçika, İsrail terörüne üç maymunu oynuyor" şeklinde pankart ve döviz açan grup, İsrail aleyhine sloganlar attı.

10:30 İsrail savaş uçaklarının Gazze`nin Tel el-Hava bölgesine yönelik düzenlediği saldırıda, füzenin basın mensuplarına ait bir aracın yakınına isabet etmesi sonucu, 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

10:03 İsrail`in hava saldırısında Han Yunus bölgesinde motorsikletli iki kişi hayatını kaybetti.

08:47 İki kişinin hayatını kaybettiği Gazze`nin güneyindeki saldırıda bir kız çocuğunun ağır şekilde yaralandığı belirtildi.

08:27 Israil medyası Eliat bölgesinde bir patlama sesi duyulduğunu aktardı.

08:22 İsrail Tel Aviv yakınlarındaki havalimandan uçuş yapacak uçaklara yeni bir ayarlama yapacağını açıkladı.

08:10 Dar el Belah`da üç Filistinli, İsrail`in hava saldırısı sonucu hayatını kaybetti. .

07:03 İsrail medyası, Eşkol`de 2 roketin patladığını duyurdu.

06:57 İsraeli ordusu erken bir ateşkes antlaşmasının ciddiye almadığını ifade etti.

06:54 İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Gazze`de 18 kişinin hayatını kaybettiği saldırıların ardından yaptığı ilk açıklamada, gece boyunca 80 yeri ``başarıyla vurduğunu`` duyurdu.

06:50 Pazar gecesi Hamas tarafından fırlatılan roketlerin sayısına dair açıklama yapılmadı. Bir askeri yetkili Pazar günü 105 roketin İsrail`i vurduğunu söyledi.

06:49 İki kadın Tel al Hava mahallesindeki bir stadyumda hava saldırısı sonucu hayatını kaybetti.

05:03 İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi İzzet Er-Reşak, Mısır`ın bazı Arap ve İslam ülkelerinin de desteğiyle Siyonist işgal ordusunun Gazze Şeridi`ne düzenlenen saldırıları durdurmaya çalıştığını söyledi. Er-Reşak, görüşmelerin amacının filli ateşkes anlaşması imzalanmasını sağlamak olduğunu bildirdi.

dünya bülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir