• DOLAR 32.624
  • EURO 34.753
  • ALTIN 2422.332
  • ...
Ulu Cami 5 Ay Kapalı Kalacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van`ın en büyük camii olan Ulu Cami, geçen sene yaşanan depremlerden dolayı hasar görmüştü. İhalesi yapılan caminin, 3 gündür yüklenici firma tarafından güçlendirme faaliyetleri yapılıyor.
4 katlı olan camide yaklaşık 25 işçi sadece kırım işiyle uğraşırken yüklenici firma yetkilileri, caminin tam olarak bitmesi için 5 aylık bir zamana ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

 

Yüklenici firma taşeronu Suat Pezük, kırım işlerine en üst kattan başladıklarını belirterek, \"Müftülüğün bize verdiği talimata göre, yıkımı üst katlardan başlatın getirin, dediler ki alttaki kirişlerimiz zorlanmasın. Biz de üst katlardan güçlendirmeye başladık. Yükümüzü hafiflete hafiflete gidiyoruz. Amacımız en kısa zamanda, en sağlam, en kaliteli işi yapmak. Aslında caminin ihalesi geç yapıldı. Bu saatte yapılacak bir iş değil bu. Aynı şeyi biz okullarda da yaşıyoruz. Bu, devletten mi kaynaklanıyor yoksa ihale usullerinden mi bilmiyoruz\" dedi.

 

Geçen hafta Cuma namazında, Ulu Caminin kapalı olması nedeniyle ibadet noktasında sıkıntıların yaşandığını hatırlatan Pezük, \" Geçen Cuma Van`da, Cuma namazı sırasında baya bir sıkıntı olmuş. Biz de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Özellikle Cuma namazlarında sıkıntı yaşanmaması için ilk 2 katı 1 buçuk ay içerisinde bitirip ibadete açmayı hedefliyoruz. Sonuçta bu cami, diğer camilerin yükünü büyük oranda hafifletiyor\" şeklinde konuştu. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir