• DOLAR 32.588
  • EURO 34.758
  • ALTIN 2491.159
  • ...
Siverek`te İsrail`e Lanet Yağdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Sulu Camiinde kılınan öğlen namazının ardından düzenlenen kitlesel basın açıklamasıyla Siyonist İsrail`in mazlum Filistin halkına yaptığı saldırılar sert şekilde kınandı.

 

\"İsrail, Dünyanın Kanseri ve Bölgenin Tümörüdür\"
Siverek İkra-Der Başkanı Mühiddin Akay tarafından okunan basın açıklamasında, kendi halkına zulmeden Zalim Esed ve Siyonist İsrail`in son günlerde yaptığı acımasız saldırılara dikkat çekildi. Akay: \"Yarım asrıaşkın süredir kutsal Filistin topraklarını işgal eden, kadın, ihtiyar, bebek ve çocuklar da dahil olmak üzere on binlerce Müslüman`ı katleden, yüz binlercesini sakat ve mağdur bırakan, milyonlarcasını vatanlarından süren İsrail, dünyanın kanseri ve bölgenin tümörüdür. Siyonist İsrail, vahşi tabiatının gereğini tekrar yapmaya başlamış, Gazze`ye tekrar saldırmıştır. Terörist Yahudi çetesi olan İsrail, var olduğu söylenen uluslararası topluma rağmen, keza var olduğu söylenen uluslararası norm ve hukuku çiğneyerek katliam yapmaya devam etmektedir\" ifadelerini kullandı.

 

Açıklamada, saldırıların bir haftadan beridir havadan, denizden ve karadan devam ettiğine dikkat çekilerek, \"Hamas silahlı kuvvetlerinin kumandanlarından Ahmed El Cabiri`yi şehit eden, yüzlerce Gazzeli`yi yaralayan katliam makinesi İsrail, delirmiş haldedir. İnsan suretinde yaratılmış kuduz bir hayvan türü olan İsrail terörist organizasyonun, diplomatik kınamalarla durdurulması kabil değildir. Siyasi, iktisadi ve askeri tedbirlerin derhal alınması, kuduz hayvan türünün anladığı dilden konuşulması bir tercih değil mecburiyet halinde insanlık aleminin önünde durmaktadır.\" dedi.

 

Ümmetin Tek Yürek Olamaması İsrail`in Cesaret Kaynağıdır
1,5 milyarlık İslam aleminin tek yürek olamamasının, İsrail`in yaptığı zulümlerin en önemli cesaret kaynağı olduğunu vurgulayan Akay, açıklamasını şöyle sürdürdü: \"Oysa Biz Müslümanlar olarak; Allah, `nice az toplulukları, nice çok topluluklara Allah`ın yardımı ile galip gelmiştir` ayetine iman etmiştik. Oysa biz, `Allah inananlarla beraberdir` ayetine iman etmiştik. Oysa biz, `eğer iman etmişseniz üstün olan sizlersiniz ve sadece üstün gelecek olan da sizlersiniz` ayetine iman etmiştik. Oysa `biz, Allah mutlak güç ve kudret sahibidir sıfatına iman etmiştik.`

 

\"Küfür Tek Millettir\"
\"Irak ve Afganistan`a saldıran Bush ile Gazze`de İsrail`e destek veren Obama arasında fark yoktur, Çünkü küfür tek millettir. Ve artık şunun da idrakine varmak zorundayız ki Müslümanlar ancak ve ancak kardeştir. Ve bu kardeşlik bir olmayı, tek yürek olmayı, İslam birliğini kurmayı gerekli kılar. Gazze`de yapılan zulüm karşısında sesimizi çıkarmamız saldırıları durdurur, erteletir. Ama kesinlikle bitirmez. Bu saldırıların tekrarlanmayacak şekilde bitmesi için diyoruz ki; Ey iman edenler, Allah`ın ipine sımsıkı sarılın. Ve İslam birliğini kurun. Ve artık batı ile beraber olmanın, ortak hareket etmenin hiçbir şekilde İslam dünyasının hayrına olmadığının farkına varın. Huzur ve barış ortamı isteniyorsa bunun tek yolu vardır o da adalet ekseninde bir İslam Birliği`nin kurulmasıdır. Bir İslam ülkesine yapılan saldırının bütün İslam ülkelerine yapılmış gibi kabul edilmesidir. Bir Müslüman`a yapılan saldırının İslam Birliği tarafından karşılıksız bırakılmamasıdır.\"

 

Açıklamasının ardından dernek gönüllüsü Nihat Çam Hoca tarafından yapılan dua ile program sona erdi. (A. Uğurlu - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir