• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İran`dan Kapıköy-Razi Sınır Kapısı Yolunu Bitirme Sözü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Ağrı`da 2 gün süren ve İran Cumhurbaşkanı Yardımcılı Ali Saidlu ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Iğdır, Van ve Ağrı valilileri, bölge milletvekilleri ile ticaret ve sanayi odalarından temsilciler katıldı. İki gün boyunca oluşturulan sınır ticareti ve yatırımlar, sanayi, gümrük ve ulaştırma ile eğitim ve kültür komisyonları çalışmalar yaptı.

 

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, yıllarca bir türlü bitirilemeyen Kapıköy-Razi Sınır Kapısı`nın İran tarafından kalan 5 kilometrelik yolun bir an önce bitirilmesi için Vali Valisi Münir Karaloğlu ile birlikte sorunu Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz`a iletti. Vali Karaloğlu ile Nadiroğlu, kapının 2 yıldır transit geçişe açılmasına rağmen İran tarafının 5 kilometrelik yolu bitirememesinden dolayı sadece küçük araçların geçişine izin verildiği büyük araçların ise Van`a 250 kilometre uzaklıkta bulunan Gürbulak Sınır Kapısı ile Hakkari`nin Yüksekova ilçesinde bulunan Esendere Sınır Kapısı`nda geçiş yaptığını ifade ettiler.

 

Kendisine iletilen sıkıntıları not alan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, protokol imzalama töreninde yaptığı konuşmada bunları tek tek dile getirdi. Bakan Yılmaz, Kapıköy-Razi Sınır Kapısı`nın İran tarafından kalan yolun bitirilmemesinden dolayı büyük araçların transit geçiş yapamadığını kaydederek İran tarafında bulanan yolun bir an önce bitirilmesini istedi.

 

Yılmaz`ın ardından kürsüye çıkan İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Saidlu ise yıllardır çalışmaların devam etmesine rağmen bir türlü bitirilemeyen yolu kısa sürede bitireceklerine dair söz verdi. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir