• DOLAR 32.491
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2435.322
  • ...
Tarsus`un Tek Yaya Üst Geçidi Onarılmayı Bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Tarsus D-400 karayolu üzerinde ilçenin tek yaya üst geçidi olma özelliği bulunan Yeşil Mahalle Yaya Üst Geçit köprüsü, 2,5 ay önce yaşanan kazanın ardından, ciddi anlamda hasar görmüştü. Yaya trafiğine kapatılarak onarılmayı bekleyen köprüyü kullanan mahalle sakinleri ise durumdan şikayetçi.

 

Yeşil Mahalle ve çevre mahallelerde bulunan vatandaşların yaya ulaşımını sağlayan üst geçidin kapatılmasından bu yana, oldukça tehlikeli bir trafik akışının bulunduğu D-400 karayolunda karşıya geçmek için, 1 km yol yürüdüklerini belirten mahalle sakinlerinden, Ali İhsan Geçer, \"Üst geçidi her gün çocuklar, bayanlar ve özellikle öğrenciler okullarına gitmek için kullanıyordu. Yaşanan kazanın ardından, üst geçit kapatıldı. Karşıya geçmek için 1 km yol yürüyoruz. Karşıya geçtiğimiz yol ise oldukça tehlikeli. Daha önce defalarca bu yol üzerinde çok kazalar yaşandı ve bir çok yaya vatandaş hayatını kaybetti. Buranın böyle kaderine terk edilmesi bizleri de kaderimize terk ettiler. Burası derhal açılıp daha da modern hale getirilmelidir. Yaşlı, hasta ve özürlü vatandaşlar burayı daha önce kullanamıyordu. Buraya asansör sistemli bir üst geçidin yapılmasını istiyoruz. Daha önce muhtarımız vasıtası ile durumu yetkililere bildirdik. Ama hiçbir hareketlilik yok. Burasının acilen modern bir şekilde tekrar açılmasını istiyoruz.\" dedi.

 

Öte yandan konu hakkında telefon ile bilgi aldığımız Kara Yollar 5.Bölge Müdürlüğü Mersin Şefliği; konu ile ilgili Karayollarının 3 kişilik komisyon oluşturduğunu ve bu komisyonun vereceği karar doğrultusunda çalışmaların başlayacağını belirttiler. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir