• DOLAR 32.591
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2418.276
  • ...
Kolombiya`nın İzmir Fahri Konsolosluğuna Eli Alharal Getirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR- Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Eli Alharal, Latin Amerika ülkesi Kolombiya`nın İzmir Fahri Konsolosu oldu. Kolombiya, 46 milyonluk nüfusu, 110 milyar dolarlık dış ticaret hacmi ile Latin Amerika`nın 4. Büyük ülkesi konumunda.

 

Kolombiya`nın, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan`ın uygun görüşü ve Ekonomi Bakanlığı Müsteşarlığı tarafından 2012-2013 döneminde Öncelikli Ülkelerinden birisi olarak belirlendiğini anlatan Alharal, \"2011 yılında Kolombiya`ya ihracatımız yüzde 110,6 oranında artarak 114 milyon 849 bin dolara ulaştı. Türkiye ihracatının yüzde 12 arttığı bir dönemde Kolombiya`ya ihracatımızın yüzde 110 artması büyük başarı. Kolombiya`ya ihracatımızı çok daha yukarılara taşıyabiliriz. İki ülke arasında vizesiz seyahat edebilme olanağı iki ülke arasındaki dış ticaret rakamlarının gelişimine olumlu katkı yapacaktır\" diye konuştu.

 

Kolombiya, yıllık 90 milyar ABD doları ihracatı, 11.000 ABD doları kişi başı milli geliri olan dünyanın sayılı kömür ve altın rezervleri ile stratejik öneme sahip ülkesidir. Petrol ve türevi ürünleri ihracatı yapan ülke kahve üretiminde dünyada birinci, platin üretiminde ise ikinci sıradadır

 

Türkiye ile karşılıklı vize anlaşmasına istinaden vizesiz seyahat edilmektedir.

 

Serbest Ticaret Anlaşması ile ilgili görüşmeler Ekonomi Bakanlığı nezdinde sürdürülmektedir. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir