• DOLAR 32.594
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2504.266
  • ...
`Bu Tür Sınavlar Kur`an`a Olan Yönelişi Arttıracak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Batman merkezli Kur`an Nesli Platformunun bu yıl ikincisini düzenlediği umre ödüllü `Kuran İlimleri ve Meali Sınavı, platforma üye dernekler tarafından Bingöl ve ilçelerinde de gerçekleşti.
 
"Kutsal Kitabımızın Topluma Öğretilmesi Noktasında İyi Bir Temel Attılar"
Umre Ödüllü Kur`an ilimleri ve Meal yarışması sınavına gözetmen olarak katılan Sosyolog Vahit Eser: "Çok güzel bir sınav oldu. Bu sınava giren kardeşlerimiz şunun da başlangıcını yaptılar. Hayırda bir vücut oldular. Kutsal kitabımızın topluma öğretilmesi noktasında iyi bir temel attılar. Yarın Allah`ın izniyle bu tür güzel faaliyetler toplumun geneline yaygınlaştığı zaman sayı yüz binleri bulacaktır. Bu tür hayrın öncülüğünü teşkil edenleri canı gönülden tebrik ediyorum. Allah`u Teâlâ hayırlarını kat kat artırsın" dedi.
 
Sınava girmeyenlere de seslenen Eser, "bu tür hayırlı sınavlara girmeyenlerin kayıp içerisinde olduğunu görüyorum. Kutsal kitabımıza gösterilmesi gereken önem noktasında bir eksiklik içerisinde olduklarını his ediyorum. İnşallah bundan böyle tanıtım noktasında arkadaşlarımız bu sınavın tanıtımında geniş kitlelere ulaşırlarsa girmeyenlerin de bu vesileyle katılımda bulunacaklarını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.
 
"Sınava Herkesin Girmesini Tavsiye Ediyorum"
Sınavın güzel geçtiğini belirten Aydın Berdibek isimli katılımcı: "Bazı sorularda zorlandım. Fakat genel olarak soru tipi güzeldi, beğendim. Tavsiye olarak da isterim ki herkes girsin kendini bir denesin, kendini bir görsün. Bu açıdan fayda sağlayacağını düşünüyorum" dedi.
 
Çok güzel bir şekilde hazırlanıp emek verilmiş bir sınav olduğunu belirten katılımcılardan Mustafa Yıldız: "İnanıyoruz ki bu sınavla Kur`an`ı Kerim`e olan bağlılığımız ve Kuran ilimlerine olan yönelişimiz artacaktır. Sorular akaid ve imani meseleleri ele alan gerçekten güzel bir sınavdı. Bu sınavların her daim ve her sene düzenli olarak aralıklı yapılmasını temenni eder, hayırlara vesile olması dilerim. Sınavın faydası ile ilgili soruya da; keşke daha fazla Kuran`i ve İslami ilim noktasında bilgimiz biraz daha fazla olsaydı, inşallah bu gibi sınavlar Kur`an`a ve İslam`a olan bağlılığımızı daha bir arttıracak ve benliğimizde yer edinmesini sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.
 
Kur an Nesli Platformu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Kur`an İlimleri ve Meali Sınavları sona erdi. Sınav 90 merkezde 10 bin 100 kişinin katılımı ile gerçekleşti. Sınavda Türkiye geneli ilk 10`a giren katılımcılar Umre ile ödüllendirilecektir. Her sınav merkezi kendi merkezinde dereceye giren ilk üç kişiyi ayrıca ödüllendirecektir.
 
Yapılan Kur`an İlimleri ve Meali Sınavının sorularının yüzde 75`i Kur`an-ı Kerim`in ilk 10 cüzün mealinden, yüzde 25`i ise dua yayıncılıktan çıkmış olan, Kuran İlimlerini konu edinen, Müfit Yaray`ın "Kur`an Nesline Kuran İlimleri" adlı kitaptan soruldu.
 
Sınav tek kategori üzerinden 100 sorudan oluştu. 4 şıklı çoktan seçmeli test şeklinde yapıldı.
(Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir