• DOLAR 32.525
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2423.899
  • ...
Hayvan Sahipleri Kış Hazırlıklarına Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Kış aylarına az bir zaman kalması nedeniyle vatandaş, hummalı bir şekilde kış mevsimi için hazırlıklar yapmaya devam ediyor.

 

Bingöl Solhan ilçesi Yenidal Köyünde oturan vatandaşlar şimdiden kış aylarında hayvanlara verilmek üzere yem olarak kullandıkları ve yazın kestikleri meşe yapraklarını uzun bir mesafeden traktörlerle köy ve mezralara büyük sıkıntılar içinde taşıyorlar.

 

Keçi beslediklerini belirten köy sakinlerinden Nihat B.ile Serkan Ç, \"Biz burada keçi besliyoruz. Yöremizde kış ayları sert ve uzun geçtiği için şimdiden hazırlık yapıyoruz. Her türlü hazırlık yapmamıza rağmen kış aylarında yine de zorluk çekiyoruz. Saman ve benzeri yem ürünleri çok pahalandı. Tam tersine hayvan eti ise hep aşağı düşüyor\" dedi.

 

Hayvan beslemenin artık zarar olduğunu ifade eden vatandaşlar, yetkililere seslenerek bu konuda hayvan besleyenlere yardımcı olunması gerektiğini kaydetti. Bir çözüm bulunmaması halinde hayvancılığın biteceğini belirten hayvan yetiştiricileri, bu olumsuz gidişatın muhakkak bir çaresi olduğunu ifade ederek, en kısa zamanda köylü vatandaşın hak ettiğini alması için çözüm bulunmasını istediler. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir