• DOLAR 32.525
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2428.403
  • ...
Ezherli Öğrenciler İsrail`i Lanetledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MISIR-Mısır`ın başkenti Kahire`de bulunan El-Ezher Üniversite`si kampüsünde Müslüman Kardeşler Cemaatinin Gençlik kolları tarafından düzenlenen`Gazze`ye destek gösterisi` ne başta Mısır`lı öğrenciler olmak üzere Türkiye, Somali, Malezya, Endonezya ve birçok ülkeden binlerce öğrenci katıldı.

 

Ders bitiminden sonra El-Ezher üniversitesi kampüsünde bir araya gelen öğrenciler yaklaşık 5 gündür Siyonist İsrail askerleri tarafından Gazze`ye düzenlenen saldırıyı protesto gösterileriyle lanetlediler.

 

Ezher kampusunu tekbir sesleriyle inleten üniversite öğrencileri, terör devleti İsrail aleyhine sloganlar attılar.

 

Gösteride konuşan Üniversite hocalarından Dr.Abdurrahman El-Berr Gazze, Suriye, Burma ve İslam coğrafyasındaki zulüm ve katliamın ancak ve ancak cihatla sona ereceğini ümmetin sessizliğinin, sorunları ve katliamları durdurmayacağı gibi bilakis artıracağını dile getirdi.
Suriye için slogan atan öğrenciler \"Suriye seni unutmadık ve asla unutmayacağız\" deyip Suriye`yi de unutmadıklarını zulüm her nerdeyse oranın düşmanı olduklarını sloganlarla dile getirdiler.

 

Filistin ve Suriye ile ilgili söylenen marşlarla biten Ezher öğrencilerinin protesto gösterileri iki saat aradan sonra son buldu.(Ahmet Batı- Fatih Çetin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir