• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
İslami STK`lara Büyük Görev Düşüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - İstanbul`da Kültürel ve Sosyal faaliyetlerde bulunan Tokat Madas Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Madas-Der) üye ve gönüllüleri İkitelli Mehmet Akif Mahallesinde bulunan dernek merkezinde kahvaltıda bir araya geldi.
 
Kahvaltıdan sonra bir konuşma yapan Madas-Der Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Elibüyük, Sivil Toplum Kuruluşlarının toplumda artan ahlaki yozlaşmaya karşı çalışma yapmaları gerektiğini söyledi. Elibüyük, Yeşilay tarafından 2012 yılında yapılan bir araştırmaya göre sigara içme yaşının çocuklarda 7 yaşına, alkol ve uyuşturucu kullanma yaşının ise 11 yaşına kadar düştüğünü belirterek, ailelerin çocuklarını kötü yollara ve zararlı alışkanlıklardan korumakta zorlandığını ifade etti.
Elibüyük, bunun için Sivil Toplum Kuruluşlarına büyük bir iş düştüğünü ve Sivil Toplum Kuruluşlarının ailelere yardımcı olmak için sosyal ve kültürel etkinlikler düzenleyerek çocukların bu kötü yolları düşmemesi için çalışmalar yapması gerektiğini ifade etti.
 
Toplumun inşasında kadınlara büyük sorumluluklar düştüğünü belirten Elibüyük, Madas-Der`in kurduğu Bayanlar ve Gençlik komisyonları ile çocuklarımızı korumak için çalışmalara yapmaya başlayacağını belirtti.
(Abdusselam Güneş - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir