• DOLAR 32.555
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2422.431
  • ...
Er-Reşak, Ateşkes Anlaşmasının Şartını Açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi İzzet Er-Reşak, Mısır`ın bazı Arap ve İslam ülkelerinin de desteğiyle Siyonist işgal ordusunun Gazze Şeridi`ne düzenlenen saldırıları durdurmaya çalıştığını söyledi. Er-Reşak, görüşmelerin amacının filli ateşkes anlaşması imzalanmasını sağlamak olduğunu bildirdi.

Quds Press Ajansı`na konuşan Er-Reşak, imzalanacak anlaşmanın Filistin direnişinin şartlarına uygun olacağını ifade ederek, anlaşmanın Filistin halkının beklentilerini karşılayacağını, saldırıları durduracağını ve ablukayı kaldıracağını söyledi.

Siyonist işgal yönetiminin boğucu bir siyasi ve askeri kriz yaşadığına işaret eden Er-Reşak, "Netanyahu saldırılarının kısa bir gezinti gibi olacağını sandı. Fakat gerçekte savaşı başlatabileceğini fakat sona erdirme kararının kendi elinde olmadığını gördü" dedi.

Hamas lideri, Siyonist Başbakan`ın son saldırılarla seçimlerde oy kazanmayı hedeflediğini fakat işgal güçlerinin başarısızlığının Netanyahu`nun siyasi geleceğine mal olabileceğini bildirdi.

Bu arada, Hamas Hareketi`nin Lübnan sorumlusu Ali Bereke, yaptığı basın açıklamasında, ``Hamas`ın askeri gücünü denemeye çalışan Siyonist işgal rejimi, gördüğü güç karşısında sürpriz yaşadı`` dedi.
Bereke, gazetecilerin ateşkes ile ilgili sorusunu,``Ateşkesi karşılıksız olarak kabul etmeyeceğiz`` şeklinde cevapladı. Mısır`ın, Gazze`ye ve Hamas`a verdiği destekten övgüyle söz eden Bereke, direnişten hiç bir zaman vazgeçmeyeceklerini kaydetti.

Filisntinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir