• DOLAR 32.598
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2496.163
  • ...
 Aselsan`daki Ölümlerin Sırrı Çözülüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Soruşturmayı yürüten savcılık mühendis Hüseyin Başbilen `in ölümünün cinayet olup olmadığına imza incelemesi sonucunda karar verecek. Başbilen`in banka dekontundaki imzasıyla intihar mektubundaki imzasının aynı olup olmadığı incelenecek.

Hüseyin Başbilen, Halim Ünsem Ünal ve Evrim Yançeken ... Onlar peşpeşe ölümleriyle dikkatleri üzerine çeken Aselsan mühendisleri...

MİLLİ PROJELER ÜZERİNDE ÇALIŞIYORDU

Başarılı mühendis Hüseyin Başbilen savunma sanayi açısından önemli bir projeyi tamamlamak üzereydi. O tarihlerde Türkiye 18 milyar dolarlık tank alımı ihalesinden vazgeçmiş ve milli tank "Altay" projesine yönelmişti. Başbilen, hem bu kritik projede hem de F-16 savaş uçakları ve kanas silahları üzerinde çalışıyordu.

7 Ağustos 2006`da aracında bileği ve boynu kesilmiş olarak bulundu Hüseyin Başbilen... Bir de mektup bırakmıştı "ölümümden kimse sorumlu değildir" diye biten... Başbilen`in ölümü de diğer Aselsan mühendislerinde olduğu gibi kayıtlara "intihar" olarak geçti.

İNTİHAR MI CİNAYET Mİ?

Ancak bu karar ailesini ve Başbilen`i tanıyanları tatmin etmedi.. Deliller yeniden masaya yatırıldı, olay günü çekilen fotoğraf ve videolar incelendi. Başbilen`in boğazındaki 20 cm kesikle bileğini nasıl kestiği Adli Tıp Uzmanlarını ikiye ayırdı. Kesik izinin aracın arka tarafına doğru eğim göstermesi sağ arka koltukta başka birinin olduğu ihtimalini güçlendirdi. Bu durumda Başbilen`in ölümü "intihar süsü verilmiş cinayet" olarak değerlendirildi ve soruşturma yeniden başladı.

SIR PERDESİNİ İMZALAR ARALAYACAK

Kritik soruşturmada artık sona gelindi. Soruşturmayı yürüten savcı Murat Demir, Başbilen`in ölümü üzerindeki sır perdesini aralamak için imza karşılaştırması yapacak. Başbilen`in resmi banka dekontlarındaki imzasıyla intihar mektubundaki imzasını kıyaslayacak. İmzaların aynı kişiden çıkıp çıkmadığını Bilim Kurulu inceleyecek.

İncelemenin ardından çıkan sonuç şüpheli ölümdeki sır perdesini aralayacak. Eğer cinayet bulgusuna ulaşılamazsa Başbilen`in dosyasına bir kez daha takipsizlik kararı verilecek. Ölümün "cinayet" olarak yorumlanması halinde ise dosyanın önü açılacak, Başbilen`in cinayetinden sorumlu olan fail ya da faillerin izi sürülecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir