• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kur`an İlimleri Sınavı İstanbul Ayağı Heyecanlı Geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Batman merkezli Kur`an Nesli Platformu tarafından Türkiye genelinde düzenlenen Kur`an Meali yarışmasının İstanbul ayağı yoğun bir katılımla gerçekleşirken sınav sorunsuz bir şekilde sona erdi. 15 yaş ve üzeri yaklaşık bin 300 kişinin katıldığı sınav, büyük bir heyecan ile gerçekleşti. 100 sorunun sorulduğu sınavda yarışmacılar ter döktü.
 
Sonuçlar Bir Hafta Sonra Açıklanacak
Yarışmanın İstanbul organizatörü Abdulbaki Yeşilmen, "Biz bu sınavı Anadolu yakasında iki merkez, Avrupa yakasında dört merkez olmak üzere toplam 6 merkezde gerçekleştirdik. İstanbul da başvuru sayımız 1300`ü aştı. Soruların cevapları saat 16.30`da Rehber TV`de verilecektir. Eğer optik okuyucularımızda her hangi bir sorun olmazsa sınav sonuçlarını da bir hafta sonra açıklayacağız. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla derecede ilk 10`a giren yarışmacılarımızı ömre ile ödüllendireceğiz." dedi.
 
Katılımcılar Memnundu
Sınava İstanbul Fatih`te bulunan İstanbul İmam Hatip Lisesinde girenlerde de heyecan büyüktü. Organizatörlere teşekkürlerini sunan katılımcılar Türkiye`de bu tür sınavlara ihtiyaç olduğunu dile getirerek bu ve benzeri sınavların Kur`ân-ı Kerim okuma ve Siyer öğrenme için önemli olduğunu dile getirdiler.
 
Sınava Ailece katıldıklarını dile getiren Aydın Koca sınava yarışmadan ziyade bu güzel organizasyona katılımcı olarak katkı sunmaktır. Biz sınava ailece katıldık. Allah bu organizasyonu hazırlayanlardan razı olsun. Bu tür organizasyonlara ülkemizde çok ihtiyaç var inanıyorum ki bu vesileyle Kur`ân-ı Kerim`i ve siyeri daha dikkatli okuyorlar.
Bu da kişilerin kendilerini düzeltmeleri ve daha iyi ilim sahibi olmaları için bir vesile olabilir. Sınava gelince sorular çok güzel hazırlanmıştı. Zor değildi ama çalışmadan da insan cevap veremiyor. İnanıyorum ki çalışanlar sorulara güzel cevap vermişlerdir. Bende iddialı değilim ama soruları güzel yanıtladığımı düşünüyorum" şeklinde konuştu.
 
Sınavı güzel geçtiğini dile getiren Mahfuz Arslan da, "Düzenleyen kardeşlerimizden de Allah razı olsun. Allah takdir ve nasip ederse umreye gideceğiz inşallah" dedi.
Sınava katılanlar arasında olan Etiyopyalı Ömer Ali ise oldukça zorlandı. Marmara Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümünde okuyan Ömer Ali ise, "Ben sınav ilanını el ilanından gördüm ve katılmak istedim. Tabi Türkçeyi iyi bilmediğim için çok zorlandım. Ama inşaallah önümüzdeki yıl için iyi hazırlanacağım" ifadelerini kullandı.
 
Bu tür organizasyonların güzelliğine değinen Yücel Öztürk, "Böyle bir imtihanın düzenlenmesi çok güzel. İnsanlar daha çok Kur`ân`a yaklaşırlar ve Kur`ân ilimleri ile ilgili bilgilerini arttırabilirler. Bu da inşallah bir başlangıç olur diye düşünüyorum. Allah hazırlayanlardan da ilgilenenlerden de razı olsun" dedi. (Baki Gümüş- İLKHA)
 


 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir