• DOLAR 32.475
  • EURO 34.867
  • ALTIN 2479.044
  • ...
Ülke Genelinde Hava Durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK -Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Güneydoğu Anadolu`nun doğusu ve Doğu Anadolu`nun güneydoğusu ile Muğla, Kırklareli ve İstanbul`un kuzey kıyı ilçelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç Anadolu başta olmak üzere Marmara`nın güneydoğusu, İç Ege, Göller Yöresi, Batı ve Orta Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`nun kuzeyinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarı ve yer yer üzerinde seyretmesi tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege kıyılarında yer yer doğu ve güneydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

SİS UYARISI: İç Anadolu başta olmak üzere Marmara`nın güneydoğusu, İç Ege, Göller Yöresi, Batı ve Orta Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`nun kuzeyinde yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERE GÖRE HAVA
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Kırklareli ile İstanbul`un kuzey kıyı ilçelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güneydoğusunda yer yer sis hadisesi bekleniyor.
EGE: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğleden sonra Muğla çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.
AKDENİZ: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Göller Yöresi`nde yer yer sis hadisesi bekleniyor.
İÇ ANADOLU: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Orta Karadeniz`in iç kesimlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Bitlis, Van, Hakkari ve Şırnak çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzeyinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin doğusunun sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Parçalı bulutlu ve yer yer sisli (5/10)
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kıyı ilçeleri hafif sağanak yağışlı (12/18)
İzmir: Çok bulutlu (12/19)
Bursa: Parçalı bulutlu ve yer yer sisli (8/17)
Konya: Parçalı bulutlu, yer yer sisli (4/9)
Adana: Parçalı bulutlu (12/20)
Mersin: Parçalı bulutlu (14/21)
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı (6/14)
Batman: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı (7/13)
Şanlıurfa: Çok bulutlu (10/18)
Gaziantep: Çok bulutlu (6/15)
Mardin: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (6/13)
Van: Parçalı ve çok bulutlu, hafif sağanak yağışlı (0/9)
(Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir