• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
İngiliz Dazlaklardan İslam Düşmanlığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Söz konusu araştırma, İngiliz medyasının aşırı sağ kesiminin haberlerinde İslam ve Müslüman düşmanlığı yaptığını ortaya koydu. İngiltere`deki Lancaster Üniversitesi hocalarından Profesör Tony McEnery, The News International`a, medya organlarının Müslümanlık algısını ortaya koyan bir mülakat verdi. Prof. Tony McEnery, 11 yıllık medya arşivlerini iyice taradıktan sonra İslam ve Müslümanlar hakkında yazılmış 200 bin makaleyi ve haber metinlerini inceleyerek medya organlarının İslam algısını ortaya çıkardığını belirtti. McEnery, İngiliz medyasının Müslümanlara karşı oldukça ön yargılı olduğunu dile getiriyor.

SAĞCILARIN İSLÂM DÜŞMANLIĞI

Prof. Tony McEnery, çalışmasının sonuçlarını şöyle yorumladı: “Araştırmamızda tam 143 milyon sözcük taramış olduk. Sağ eğilimli gazetelerin sürekli Müslümanların tamamını radikal fikirli olarak gösterme eğiliminde olduğunu gördük. Sol ve liberal bakış açılı gazeteler Müslümanlara yönelik daha az saldırgan. The Sun, The Daily Star, Daily Mail, The Telegraph and Daily Express gibi gazetelerin için anti-İslamcı tanımlaması çok uygun. The Guardian ise İslam konusunda en az ön yargılı olan gazete.”

NORMAL MÜSLÜMANLAR HABER DEĞERİ TAŞIMIYOR

Sağ tandanslı gazetelerin haberlerinde küçültücü ifadeler kullandığını söyleyen, Profesör Tony McEnery, normal bir Müslüman vatandaşın haberlerde yer alması mümkün olmadığını belirtti. McEnery şunları söyledi: “Sağ görüşlü gazeteler sürekli ‘muslims` ve ‘extremism` sözcüklerini kullanıyor. Her 22 haberden ancak birinde Müslümanlar normal olarak resmedilmiş. Normal bir hayat süren herhangi bir Müslüman ile ilgili olan olaylar haber değeri taşımıyor.”

 Yeni Akit

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir