• DOLAR 32.585
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2428.8
  • ...
İşte Batının Barış! ve Adaleti! Bu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Dünyanın neredeyse bütün halkları İsrail terörizmini lanetlerken, dünya devletlerinin önemli bir kısmı İsrail`e dur derken, ABD ve Avrupa Siyonist cinayetini haklı buluyor ve suçu vatanlarını savunan mücahitlerde buluyor. Kendilerine karşı işgale ve soykırım yürüten İsrail`e karşı direnen Hamas hayret edici bir biçimde suçlu gösterilmeye çalışılıyor!

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Ben Rhodes, Türkiye ile Mısır`ın ``Hamas konusunda harekete geçmede yapıcı rol oynama yeteneğine`` sahip olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama`ya, Asya`ya yapacağı ziyarette eşlik eden Rhodes, Obama`nın Türkiye ve Mısır`daki liderlerle Gazze konusunda görüşmelerde bulunduğunu hatırlattı ve bu ülkelerin ``Hamas konusunda hareket geçmede yapıcı rol oynama`` ve saldırıların şiddetinin düşürülmesini teşvik etme yeteneğine sahip olduğunu belirtti.

ABD yönetiminin Gazze`deki şiddetin tırmanmasından Hamas`ı sorumlu tuttuğunu ifade eden Rhodes, Beyaz Saray`ın İsrail`in kendini savunma hakkının bulunduğuna inandığını kaydetti.

İsraillilerin uyguladıkları askeri taktik ve operasyonlar konusunda karar verme hakkına sahip olduğuna işaret eden Rhodes, ABD`nin ve İsrail`in, Hamas`ın denetimindeki Gazze Şeridi`nden gelen roket ateşini durdurmak istediğini vurguladı.


ABD DE İSRAİL`LE İLE AYNI ŞEYİ İSTİYOR!

Rhodes: ``İsrail, kendi operasyonları ve askeri taktiklerine yönelik kararını kendisi verecektir. Bizim istediğimiz İsrail`in istediğinin aynısı ki, bu da Gazze`den gelen roket atışlarının son bulması. Bu çatışmaya neden olan faktörün Gazze`den gelen roketler olduğuna inanıyoruz. İsrail`in kendini savunma hakkı olduğuna inanıyoruz ve İsrail, bu konuda kullanacağı taktikler konusunda kendi kararını verecektir. İsrailliler, bu roketlerin oluşturduğu çok büyük tehdide, çok uzun zamandır katlanıyor. Bu da İsraillileri, Gazze`de attıkları bu adımı atmaya yöneltti. İsrail`in özel hedef seçimi konusunda yorum yapmayacağım`` dedi.


İSRAİL KATLİAMI GENİŞLETMEYE HAZIR

Terörist İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkesinin "Gazze`ye yönelik operasyonu önemli ölçüde genişletmeye hazır olduğunu" söyledi. Netanyahu, haftalık bakanlar kurulu toplantısının başlangıcında, "Ordu, operasyonları önemli ölçüde genişletmeye hazırdır" dedi. İsrail başbakanı ayrıca askerlerin her türlü eyleme karşı da hazırlıklı olduğunu ifade etti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir