• DOLAR 32.583
  • EURO 34.715
  • ALTIN 2491.92
  • ...
İnsanlık Dışı Katliamlar Durmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, ``Geçmişte Kerbela`da yaşanan o acı olayların aynısı, ne yazık ki bugün Gazze`de yaşanmaktadır. Gazze`de yaşanan bu insanlık dışı katliamların biran önce son bulması için dua ediyoruz`` dedi.

Gebze İlçe Müftülü`ğün yeni binasının açılışına katılan Görmez, burada yaptığı konuşmada, yeni Hicri yıla ve Muharrem ayına girildiğini hatırlatarak, ``Geçmişte Kerbela`da yaşanan o acı olayların aynısı, ne yazık ki bugün Gazze`de yaşanmaktadır. Gazze`de yaşanan bu insanlık dışı katliamların biran önce son bulması için dua ediyoruz`` şeklinde konuştu.

``Öğretmenle imamın bir olması gerekir``

Yaşadıkları şehirlerde din görevlilerin bilmesi gereken bazı önemli hususların olduğuna dikkati çeken Görmez, şunları söyledi:

``Din görevlilere şu soruları soruyorum, Gebze`de kaç sokak çocuğu var, hapishanede kaç mahkum var, alkol tüketimi ne kadar ve boşanma oranı ne kadar, şehirlerin manevi hayatını etkileyen kötülükler neler? Bunları bilmek gerekir. Öğretmenle imamın bir olması gerekir. Bir binada yaşayan bir insanın kalbi kırıldığı zaman o binada bulunan herkesin kalbi kırılmış gibi olması ve hissedilmesi gerekir.``
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir