• DOLAR 32.579
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.537
  • ...
Okullarda Her Etkinliğe Yer Var, Kur`an Sınavına Yok!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA- Kuran Nesli Platformu`nun öncülüğünde Türkiye genelinde yaklaşık 10 bin kişinin katılımlıyla gerçekleşen "Kuran İlimleri ve Meal Yarışması Sınavı" Adana`da da yoğun katılımla yapılırken "Okullar Hayat Bulsun" projesi kapsamında hemen her tür etkinliğe yer tahsis eden Adana Milli Eğitim Müdürlüğünün, Kuran sınavına yer tahsisi için yapılan müracaatlara olumsuz yanıt verdiği öğrenildi.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Kuran Nesli Platformu Adana Koordinatörlerinden Mekteb Der Başkanı Yılmaz Geçer, Türkiye genelinde yaklaşık 68 sınav merkezinde yapılan Kuran İlimleri ve Meal Sınavı Adana`da da halkımızın yoğun katılımıyla gerçekleşti. Ne yazık ki okul sınıflarında yapmayı düşündüğümüz sınavımızı bir düğün salonunda yaptık. Sınav öncesinde Milli Eğitim Müdürlüğü`nden Kuran Sınavı`nın yapılabileceği bir okul tahsisi için talepte bulunmuştuk. Çeşitli bahanelerle sınav yeri tahsis edilmedi. Sınav yeri tahsis talebimize olumlu yanıt vermeyen Milli Eğitim Müdürlüğünü bu tavrından dolayı kınıyoruz" dedi.
 
Milli Eğitim Bakanlığının "Okullar Hayat Bulsun" projesine atıfta bulunan Geçer; "Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı "Okullar Hayat Bulsun" projesinde okullarımız; düğünlere, seminerlere, mezuniyet partilerine ve benzeri etkinliklere tahsis edilirken Kuran İlimleri ve Meal Sınavımıza izin verilmedi. Tüm yetkililere şunu özellikle belirtmek istiyorum. Düğünlerle, eğlencelerle ve benzeri etkinliklerle okullarımız hayat bulmaz. Okullarımız ancak Kuran`ın okunmasıyla, yaşanmasıyla hayat bulur. Bu noktada bizden desteklerini esirgeyen tüm yetkilileri kınıyoruz" dedi.
(Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir