• DOLAR 32.392
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2326.9
  • ...
Kur`an Nesli Sınavını Verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK- Kur an Nesli platformu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Kur`an İlimleri ve Meali Sınavları sona erdi. Sınav 90 merkezde 10100 kişinin katılımı ile gerçekleşti. Sınavda Türkiye geneli ilk 10`a giren katılımcılar Umre ile ödüllendirilecektir. Her sınav merkezi kendi merkezinde dereceye giren ilk üç kişiyi ayrıca ödüllendirecektir.
 
Yapılan Kur`an İlimleri ve Meali Sınavının sorularının yüzde 75`i Kur`an-ı Kerim`in ilk 10 cüz`ün mealinden, yüzde 25`i ise dua yayıncılıktan çıkmış olan, Kuran İlimlerini konu edinen, Müfit Yaray`ın yazdığı "Kur`an Nesline Kuran İlimleri" adlı kitaptan soruldu.
 
Düzenlenen sınava, 15 yaş ve üstündeki yarışmacılar katıldı. Kur`an ilimleri ve Meal Sınavı`nda Türkiye geneli ilk 10`a giren katılımcılar Umre ile ödüllendirilecektir. Her sınav merkezi kendi merkezinde dereceye giren ilk üç kişiyi ayrıca ödüllendirecektir. İl ve İlçe bazında dereceye girenlere verilecek ödüller bu merkezler tarafından duyurulacaktır. (Sınav sonucunda dereceye girenler, kendileri umreye gitmedikleri takdirde yakınlarından sadece anne, baba, eş veya kardeşlerinden birini yerine gönderebilir. Ancak gönderdiği şahıs çok yaşlı ise beraberinde bir yakının bulunması, 45 yaş altındaki bayanlarla beraber ise mutlak surette bir mahreminin bulunması gerekmektedir.
 
Umre tarihi olarak mart ayı düşünülmektedir. Bu tarihte gelemeyecek olan katılımcılar yakınlarından sadece anne, baba, eş veya kardeşlerinden birini yerine gönderebilir
 
2011 yılında düzenlenen sınavda dereceye girip umre ödülü kazananlar bu yıl bu haktan yararlanamayacaktır. Ayrıca İlahiyat mezunları ve Kur`an hafızları arasından ilk 10`a girenlerin sayısı kaç olursa olsun sadece kendi aralarından en yüksek puanı alan 3 kişi umre ödülüne hak kazanacaktır.
 
Sınav tek kategori üzerinden 100 sorudan oluştu. 4 şıklı çoktan seçmeli test şeklinde yapıldı ve 3 yanlış bir doğruyu götürüyor.
 
Belirlenen tarihte sınav için hem erkeklere hem de bayanlara ayrı ayrı yer tahsis edildi.
 
Sınav Sorularına www.kurannesliplatformu.com ligninde ulaşılabilir ayrıca saat 16.30 Rehber TV de soruların cevapları verilecektir.
(Osman İçli-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir